Vymítač ďábla se podívá do televize

Scénárista a režisér v jedné osobě Sean Durkin, debutující minulý rok s dramatem Martha Marcy May Marlene, připravuje desetidílnou televizní minisérii kultovního hororu The Exorcist. V projektu bude pomáhat producent Roy Lee, který například stojí za Ženou v černém, animáku Jak vycvičit draka nebo blížícího se remaku Old boye.

Produkční společnost Morgan Creek si opět nárokuje svá práva, stejně jako tomu bylo u všech snímků a pokračování exorcistické série. Jako předloha poslouží román Williama Petera Blattyho, podle které vznikl film v roce 1973. Tentokrát se ale můžeme těšit na trochu jiný příběh, než který nás provázel prvním filmem režiséra Friedkina. Určitě nás ale čeká hodně strašidelná, mysteriózní a démonická podívaná, které bude předcházet zvláštní chování u mladé dívky, která následně zamotá hlavy místním knězům.

The Exorcist byl vůbec prvním hororovým snímkem v historii, který byl nominován na Oscara za Nejlepší film. Podaří se televizní sérii zopakovat podobný úspěch, alespoň co se týká odvedené kvality?