Televizní tipy (21. 5. – 27. 5. 2012) – Expendables vs. Walking Dead

Vítam vás, navštevníci. Hokejový šampionát skončil s uspokokujúcim výsledkom a vy sa môžete pozrieť na zoznam filmov, ktoré som pre vás pripravil.

Taká menšia správička z TV, za ktorú som vďačný: WALKING DEAD už túto stredu na JOJ Plus!

PONDELOK: Muž, ktorý chcel byť kráľom, ČT 2, 20:50
Indie jim byla příliš malá. A vidina bohatství tam v dáli příliš lákavá. Danny Dravot (Sean Connery) a Peachy Carnehan (Michael Caine) jsou dobrodruzi, kteří se rozhodli pašováním a prodejem zbraní v Indii zbohatnout. Jejich cíl je však daleko vyšší, proto se vydají na cestu do legendárního království Kafiristan známého svým bohatstvím, aby se stali jeho králi. (oficiální text distributora)

UTOROK: Drsná časy, NOVA CINEMA, 21:50
Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

STREDA: Cisárov pekár, NOVA, 20:00
Historická veselohra o císaři Rudolfovi II., pekaři Matějovi a legendárním Golemovi. Tento příběh neodpovídá přesně historické pravdě, ale je zato nadmíru poučný. Příběh filmu nás zavádí do Prahy na císařský dvůr Rudolfa II. Císaře však víc než vladaření zajímá umění, krásné ženy a alchymistická dílna. Ze všeho nejvíc touží objevit elixír mládí a najít legendárního Golema. Zatímco se věnuje svým zálibám, nejvyšší dvořané v čele s komořím Langem se spojí s Rudolfovým bratrem Matyášem, který usiluje o jeho trůn. Díky nechtěné záměně se úlohy vladaře ujme pekař Matěj Kotrba, který je císaři velmi podobný, jen je o 25 let mladší. Ten si poradí s proradnými dvořany, vydá užitečná nařízení a Golemovu sílu využije pro blaho všech. (oficiální text distributora)

PIATOK: EXPENDABLES, Markíza, 22:00
Příběh začíná ve chvíli, kdy skupina ostrých hochů dorazí do místa určení – na ostrov Vilena a postupně zjišťuje, že mise, jejímž cílem je zlikvidovat nebezpečného diktátora, rozhodně nebude tak jednoduchá, jak se zprvu zdálo. Kolem nich se stahuje nebezpečná síť zákeřných lstí a úskoků, někdo velmi usilovně maří všechny jejich plány. Není tu totiž jen přímý protivník, ale i tajemný vnitřní nepřítel, který se pokouší rozložit chlapskou soudržnost jejich týmu. Když je okolnosti přimějí obětovat zdejší spojku, bojovnici za svobodu Sandru (Giselle Itie), Barney se rozhodne manipulaci vzdorovat. Společně se svými muži se vrátí do Vileny, nejen aby zachránili rukojmí a dokončili práci, ale možná také proto, aby zachránili své duše. (oficiální text distributora)

 SOBOTA: Lovci Pokladov, PRIMA, 20:00
Benjamin Franklin Gates (NICOLAS CAGE) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Teprve Benovi se však podařilo sérii marných pokusů prolomit a konečně najít nejdůležitější vodítko k jeho nalezení – mapu ukrytou na zadní straně Deklarace nezávislosti. Když se ale o velkém objevu dozví jeho úhlavní nepřítel (SEAN BEAN), je Ben postaven před velké dilema – pokud nezcizí nejcennější americký dokument sám, padne do rukou nebezpečného zločince. Do víru Benova závodu s časem, nebezpečnou konkurencí a vládními agenty je postupně vtažen jeho kamarád a počítačový nadšenec Riley (JUSTIN BARTHA) a okouzlující restaurátorka Národního archivu Abigail Chase (DIANE KRUGER). Společnými silami se musí pokusit zrealizovat jednu z nejnáročnějších loupeží všech dob a rozluštit 2000 let staré tajemství největšího pokladu v dějinách Ameriky. (oficiální text distributora)

 NEDEĽA: 22 výstrelov, JOJ, 20:20
Charismatický Jean Reno jako Charly Matteï hraje ve francouzském thrilleru bývalého mafiána, který poslední tři roky vede klidný život v ústraní a věnuje se své rodině. Jednoho rána ho na parkovišti přepadnou maskovaní muži a zasáhnou 22 kulkami. On však střelbu přežije a jeho krutá pomsta na sebe nenechá dlouho čekat. Minulost Matteïa dožene, když se objeví jeho kamarád z dětství. Přísahali si věrnost na život a na smrt, ale věci se mají po letech jinak… Film vypráví o podsvětí francouzské mafie v Marseille. Režisér Richard Berry staví na části románu L´lmmortel. Film je fikcí založenou na faktech a realitě každodenního života. (oficiální text distributora)