Retro: Zelený Svět / Tin Cup (1996)

Pro milovníky golfu a dobré nálady jsem si dnes připravil retro z prostředí zelených greenů. Kevin Costner, Rene Russo a Don Johnson rozehrávají nesmírně lahodný triangl, v němž důležitou roli hrají snad všechny golfové termíny.

Roy je bývalý golfová třída, dnes však žije na vyprahlém jihu kdesi v Salemu. Provozuje malé a nenavštěvované golfové hřiště, pije pivo se svými kamarády a probírá životní moudra se svým přítelem Romeem.

V pomalu jdoucích dnech mu nic nechybí. Zvykl si, že je zapomenutá nula bez peněz a bere to jako fakt. Jenže vítr do děravých plachet mu přivane Molly, psycholožka, která chce manžela potěšit tím, že se naučí golf. Najme si (jak jinak) levného Roye a ten se okamžitě do sličné ženy zakouká. Domluví se na vzájemné pomoci, on ji bude hrát golf a ona mu dá par hodin sezení ve své ordinaci.

Jenže nic není tak jednoduché ani v pohodářských komediích jako je tato. Během jedné z hodin vyjde najevo, že Molly je manželkou Davida Simmse. David je Royův bývalý kamarád a současná golfová celebrita, chystající vlastní Open.

Oba se navzájem špičkují a skrytě si vyčítají některé kroky z minulosti. Jejich hašteření nakonec způsobuje, že Roy se snaží oprášit svou zašlou slávu. Chce ještě jednou v životě pocítit uznání a v neposlední řadě chce Molly získat pro sebe ze spárů arogantního Davida.

Bitva dvou „nepřátel“ na golfovém hřišti. Znáte originálnější bojiště?

Režíruje Ron Shelton, sportovní specialista (Cobb-baseball, Boxeři).

Kevin Costner (Vodní Svět) a Don Johnson (seriál Miami Heat) jsou v osobním životě přátelé, tady si to ale rozdají na golfovém turnaji. Mezi nimi Rene Russo (Výkupné) jako symbol jemné a elegantní krásky, stejně tak musíte hrát golf – jemně a elegantně.

Film je plný konfrontací a skvělých hlášek, které vypouští hlavně Roy a jeho blízký kamarád Romeo (Cheech Marin). Od začátku do konce budete cítit naprosto pohodovou atmosféru, spousty humoru, klid a příjemné napětí. Snímek si nelze neužít a pokud jej budete sledovat v rodinném kruhu, ostatní členové vás jistě pochválí za skvělý výběr.

Skvělou rodinnou komedii Zelený Svět zakoupíte zde za velmi krásnou cenu.