Radost fanoušků Barcy, Greengrass o slavném klubu natočí dokument

To je vážně skvělá a hlavně velmi optimistická zpráva. Talentovaný režisér Paul Greengrass (druhý a třetí Bourne, Zelená Zóna) navštíví, pro něj, netradiční pole a natočí dokument o slavném fotbalovém klubu FC Barcelona. Co můžeme očekávat?

Barca„, název projektu, bude mapovat údalosti katalánského velkoklubu ve dvou rovinách. Tu první bude tvořit předsezónní období 2012-13, tedy přípravu klubu pro znovuzískání ligového titulu, který Blaugranas ukradl Real Madrid. Tou druhou rovinou bude období posledních čtyř sezón, které přinesly tradičnímu celku gigantické množství úspěchů.

Blízký zdroj uvádí, že dokument pojme projekt stylem, který jsme mohli vidět ve filmu Moneyball, tzn, podíváme se pod pokličku práce managementu, koučů, manažera a na myšlení hráčů. Greengrass si na pomoc vzal mj. střihače Chrise Kinga, který se zaskvěl při práci na dokumentu „Senna„.

Greengrass právě dokončuje projekt „A Captain´s Duty“ a později v tomto roce začnou práce na „Barce„. Vydání snímku se plánuje až na léto 2014, kdy se koná Mistrovství světa v Brazílii a tudíž zájem o fotbal a vše kolem něj bude v té chvíli nejvyšší.