Letem Netem (3.) – Pottermore

Už to bude pomalu rok, kdy se na plátnech naposledy objevil Harry Potter. Stýská se Vám? Další film ani kniha o mladém kouzelníkovi už v plánu nejsou a  JKR má navíc už na září připravené vydání nového titulu. Ale nemusíme si zoufat.

J. K. Rowling (JKR) pro fanoušky Harryho Pottera připravila projekt, který nazvala příznačně Pottermore. O co se jedná? Je to oficiální webová stránka, kterou sama Rowlingová (se svým Sony týmem) popisuje jako exkluzivní virtuální zkušenost. Možná jste v minulých letech zaznamenali existenci tzv virtuálních Bradavic, kam jste se mohli zaregistrovat a následně být zařazen do jedné z kolejí a pak hrát o školní pohár. Pokaždé ale šlo pouze o fanouškovské aktivity. Pottermore je oficiální a co víc – přináší i nový, dříve nezvěřejněný materiál a informace o kouzelnickém světě.

Hned na domovské stránce www.pottermore.com si můžete pustit video, ve kterém Vám JKR stručně vysvětlí, o co půjde.

Po jednoduché registraci se octnete na seznamu vybraných kandidátů, kteří dostanou dopis z Bradavic, a Váš vlastní příběh může začít 🙂

Přístupné části stránky (zatím je spuštěn jen 1. rok) jsou strukturované jako kniha. Kapitolu po kapitole si připomínáme Harryho dobrodružství a stejně jako on navštívíme Příčnou ulici nebo projdeme rozřazováním do kolejí. A po celou dobu můžeme objevovat a sbírat úryvky, které pro nás JKR přichystala. Dozvíme se nejen něco o tom, jak knihu psala, ale také příběhy vedlejších postav, jako například profesorky McGonagallové a spoustu jiných zajímavých věcí.

Při tom všem čtení ale nezapomeňte také sbírat body pro vaši kolej, třeba vařením lektvarů nebo v kouzelnických soubojích.

Pokud tedy nemáte problém s některých z dříve jmenovaných jazyků, neváhejte a vstupte znova do kouzelného světa Harryho Pottera. Alohomora!