Kino Novinky (5.) – 17. 5. 2012

17. 5. 2012 se v našich kinech představí pouhé tři filmové novinky. Zajít si můžete na komedii Aleny Poledňákové Líbáš jako ďábel, bláznivou americkou komedii Diktátor s Baronem Cohenem nebo Rumunsko-španělskou veselohru Ahoj! Jak se máš?, které od oficiální premiéry uběhly už dva roky.

Jako vždy přidávám české trailery, které také můžete najít na našem vlastním Youtube kanále. Nechybí ani popisek filmu od distributorů snímku.

Líbáš jako ďábel (2012) – očekávání 3/10
Dva roky po diváckém hitu Líbáš jako Bůh přichází autorka a režisérka Marie Poledňáková s volným pokračováním úspěšné komedie. Příběh filmu začíná ve chvíli, kdy staré manželské svazky jsou definitivní minulostí a Helena s Františkem se pokoušejí začít nový, společný život. Ovšem, jak už to tak bývá, pouto s bývalým životem nelze zpřetrhat jen tak jednoduše. Stále je to vaše rodina, vaše okolí a vaši bývalí partneři do společného života nutně stále patří.

Diktátor / The Dictator (2012) – očekávání 8/10
Jmenuje se Aladdin a od smrti Kim Čong Ila je považován za posledního mohykána mezi diktátory. Komik a mystifikátor Sacha Baron Cohen si po kazašském Boratovi a rakouském Brunovi navlékl mužný plnovous a spolu s ním masku neomezeného vládce zemičky jménem Wadiya, kterou chce ze všech sil zachránit před demokracií. Takového borce by chtěl mít za svého prezidenta každý. Dominuje ve všech oblastech lidské činnosti, a přesto je schopen večer po vladaření najít čas a energii na porci kvalitního sexu s libovolnou hollywoodskou herečkou, která je ochotná do jeho subsaharského ráje zavítat. Hvězda Transformers Megan Fox by mohla vyprávět. Ke svému lidu se chová jako milující otec, jenž ví, že je škoda každé rány, která padne vedle. I proto tak rád vynáší rozsudky smrti, většinou ve formě setnutí mečem. Tradice se musí dodržovat, i když se právě snažíte vyvinout vlastní jadernou bombu. Na světě jsou ale i země, které nebezpečí demokracie neodolaly, a jejich představitelé se rozhodli pozvat Aladdina do budovy OSN, aby mu vážně promluvili do stylu vládnutí. Aladdin, který se nikoho a ničeho nebojí, se k výzvě postaví čelem a vyrazí do Ameriky. Pro jistotu v doprovodu svého hlavního poradce (Ben Kingsley) a dvojníka, jenž je mu k nerozeznání podobný, až na tu mozkovou kapacitu (pasáček koz ji mít extra velkou nepotřebuje).

Ahoj! Jak se máš? / Buna! Ce faci? (2010) – očekávání 6/10
Protagonisty brilantně vystavěného a neobyčejně duchaplného příběhu jsou manželé Gabriel a Gabriela, on hudebník, ona majitelka čistírny oděvů. Během dvacetiletého soužití se z jejich vztahu dávno vytratilo veškeré jiskření, a oběma tak chybí už jen krůček k tomu, aby podlehli mámivému kouzlu internetového chatování. Po několika nocích strávených online komunikací s cizincem, se oba zamilují – neví však, že v podstatě komunikují jeden s druhým. Vášnivá přitažlivost k neznámé osobě se mísí s pocity viny vůči jejich podváděnému partnerovi. Ještě více zmatený je jejich syn Vladimír, teenager s velmi aktivním sexuálním životem, když zjistí, že jeho rodiče flirtují po síti. Virtuální svět je přitažlivý, ale skutečné setkání obou milenců je nevyhnutelné…