Kino novinky (3.) – 3. 5. 2012

Tento čtvrtek vchází do kin velká filmová událost. Superhrdinové z Marvelu spojí síly a budou zachraňovat svět v akčním komiksovém trháku Avengers, kteří jsou po celém světě chváleni ze všech stran, téměř ve všech recenzích. Film se publiku ukáže samozřejmě i v českém dabingu, který je vyvěšen v podobě traileru na našem Youtube. Avengers poběží ve 3D a v originálním znění pouze v IMAXu, do kterého jsme vás zvali skrze naše soutěže, kde jsme rozdali celkem 6 lístků. Pokud tedy hodláte vyrazit na 3D a nemáte IMAX poblíž, připravte se na český dabing.

Lov lososů v Jemenu / Salmon Fishing in the Yemen (2011) – Očekávání 8/10
Britská komedie roku? To zní velmi pozitivně. Od oscarového scénáristy Milionáře z chatrče přichází do našich kin romantická komedie minulého roku Lov lososů v Jemenu. Ewan McGregor v roli britského rybáře, který dostane nabídku, aby se podílel na výlovu lososů a současně na jejich převezení do Jemenu. Je vůbec tento projekt sponzorovaný bohatým šejkem zrealizovatelný?

Věra 68 (2012) – Očekávání 8/10
Dokument Olgy Sommerové o nejúspěšnější československé sportovkyni všech dob, Věře Čáslavské, který získala 11 olympijských medailí, z toho sedm zlatých. Životní příběh o slavné sportovkyni, která v roce 1968 byla vyhlášena jako 2. nejpopulárnější žena planety. Věra Čáslavská se také stala poradkyní prezidenta Havla. O tom a mnohem, mnohem víc v novém českém dokumentu Věra 68.

Tmář a jeho rod aneb Slzavé údolí pyramid (2011) – Očekávání 5/10
Další český dokument, který se už zítra podívá do našich kin, je Tmář a jeho rod aneb Slzavé údolí pyramid. Režisér Karel Vachek nás zasvětí tajemnem, mimozemskými civilizacemi. Obeznámí nás s pravou realitou světa a proč britští ateisté používají slogan Bůh pravděpodobně neexistuje. Nový kontroverzní počin českého tvůrce.

The Avengers / Avengers (2012) – Očekávání 10/10
Režisér Joss Whedon se zhostil projektu, ve kterém se střetnou hrdinové z komiksového světa Marvel. Hvězdná týmovka okolo Nicka Furyho, který svolá vyvolené, aby ochránili naši planetu, začíná svou pouť po českých kinech už zítra. Těšit se můžeme na Thora, Iron-Mana, Captaina Americu, Black Widow, Hulka, Hawkeye nebo padoucha Lokiho. Ten by měl skupince siláků pekelně zatopit, což fanoušci silně očekávají. Mrkněte na trailer s českým dabingem.