Střípky z Hollywoodu (3.)

Je opět nejvyšší čas se podívat pod pokličku Hollywoodu a zjistit, co se kde chystá. Máte rádi Pařbu ve Vegas/Bangkoku, báli jste se při hororu Maniac Cop? Tak určitě čtěte dále a zjistíte i další novinky.

Nejčerstvější dojmy hlavních postav nadcházejícího blockbusteru Dark Knight Rises dávají pocítit o síle filmu, který uzavře velkolepou trilogii. Anne Hathaway se přiznala, že prožila muka v posilovně, jen aby její postava catwoman dostala ty správné fyzické parametry. „Musela jsem se fyzicky i psychicky změnit, abych tu roli zvládla. Tělo jsem zcela odevzdala posilovně, byla jsem tam každý den, většinu dne,“ uvedla devětadvacetiletá herečka. „Na začátku toho všeho si mě takhle v kanceláři posadil Chris (Nolan, režisér) a řekl mi, že Joseph (Gordon-Levitt) musel na sekvenci v rotační hotelové chodbě cvičit dva měsíce. Jedna sekvence a dva měsíce, nevěděla jsem, co čeká mě,“ uvedla dnes již s úsměvem známá herečka. Svalovec Tom Hardy (hlavní záporák Bane) mezitím opět potvrdil, že jeho tlumený hlas nebude problém. „Je nesmysl, aby se tím diváci znepokojovali. V průběhu filmu si na to zvyknou a věřím, že to pro ně bude osvěžující nová zkušenost,“ uvedla hvězda snímku Warrior.

Hlásí se o slovo další filmové vzkříšení? Možná ano. Vzpomínáte si na hrůzostrašný horor s nemrtvým masovým vrahem v policejní uniformě – Maniac Cop? Tato trilogie se pravděpodobně dočká čtvrtého dílu, resp. prequelu. Zatím se dotyčné osoby pracující na tomto snímku pořádně nevyjádřily, zda se jedná o restart celé série nebo jejího pokračování. Režie, pokud vše půjde podle plánu, by se měl ujmout Nicolas Winding Refn (velmi ceněný Drive). Na celém projektu pracují tvůrci původní trilogie, tedy William Lustig (režíroval všechny díly) a Larry Cohen (produkoval). Oba by se měli věnovat scénáři a produkci. Larry Cohen vnesl trochu světla do celého projektu. „Bude to zřejmě více prequel, než cokoliv jiného a samozřejmě bude mít větší rozpočet, než předchozí díly. Jsem rozhodně natěšený se k Maniac Copu vrátit a o to víc, když budeme pracovat s Nickem. Nicméně zatím není nic oficiálně potvrzeno, ale jsme blízko,“ uvedl Cohen. Pro připomenutí. Trilogie Maniac Cop vypráví o vykonstruovaném případě, ve kterém byl neprávem odsouzen poctivý policajt Matt Cordell. Ten se dostal do vězení, ve kterém si jej podala banda trestanců, které sám za mříže poslal. Ubodaný a zjizvený umřel ve sprše, avšak ze záhrobí (neznámo proč) jej přivedl neznámý šaman. Cordell tak vychází do nočních ulic a jako přízrak zabíjí nevinné lidi jako akt své pomsty, těmi nejstrašnějšími způsoby (zmíním např. nebohého chlapíka, který skončil s obličejem zalitým v betonu).

Milovníci ožralů z Pařeb ve Vegas a Bangkoku se mají na co těšit. Do v budoucnu zamíří podobný snímek – Last Vegas, avšak s podstatně staršími pařmeny. Robert de Niro, Michael Douglas a Christopfer Walken se vydají na noc plnou zážitků do města hříchu. Režírovat by měl Jon Turteltaub. Douglas si zahraje playboye, který se právě žení s ženskou o polovinu mladší než je on sám a pozve si tedy pár svých přátel z dětství na rozlučku se svobodou. Jak to celé dopadne ? Natáčet se začne v září tohoto roku.

Na našem Facebooku jste si již mohli shlédnout fotku Anthony Hopkinse, kterak pózuje jako Alfred Hitchcock. Chystaný film o natáčení filmu Psycho již nabírá solidní obrátky a my již můžeme zjistit, kdo v něm bude hrát. Vedle legendy, která definovala thriller, se ve snímku představí mj. Helen Mirren (hraje manželku Almu) Scarlett Johansson (Janet Leigh), James D´Arcy (Anthony Perkins) nebo Jesicca Biel (Vera Miles). Režírovat bude Sacha Gervasi a na premiéru si počkáme do příštího roku.