Sam Raimi a remake Poltergeist?

Nedávno se objevila velmi zajímavá novinka, ve které stálo, že remake kultovního hororu Poltergeist pro MGM Studios natočí Sam Raimi. Tuto informaci vyvrátila oficiální zpráva, ve které figuruje jméno Sama Raimiho v kolonce produkce. Režisér posledního snímku Stáhni mě do pekla najde pro MGM alespoň vhodného režiséra pro nadcházející film.

Scénář už píše David Lindsay-Abaire. Ten je zodpovědný i za „script“ k filmům Rabbit Hole, Inkoustové srdce nebo příštího režijního projektu Sama Raimiho Oz: The Great and Powerful. Nutno podotknout, že původní verzi scénáře napsali Juliet Snowden a Stiler White (Knowing), ovšem není známo, zda David pokračuje v jejich práci nebo tvoří scénář úplně nový.

Poltergeist z roku 1982, který oficiálně režíroval Tobe Hooper (Texaský masakr motorovou pilou – 1974) vůbec není tak pravdivá informace. Hlavní slovo měl Steven Spielberg a vytvořil tak kultovní hororovou sérii, která ale s přibývajícími díly ztrácela své kouzlo. Tehdy snímek dokázal vzbudit velkou pozornost. Podaří se to i Raimimu, který je v podobné roli, jako kdysi sám Spielberg?