Preview: Total Recall (2012)

Remaku slavného sci-fi od Paula Verhoevena s tehdy neporazitelným Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli se dočkáme až v létě, avšak již nyní známe pár zajímavých informací, se kterými se s vámi chceme podělit. Po slavném svalovci tentokrát bude diváky bavit Colin Farrel. Co nás čeká? Velmi vzdálená budoucnost, ve které proti sobě soupeří Euroamerika a Nová Šanghaj – dva nejmocnější světové národy, možnost implantování vzpomínek jako náhražka reálné dovolené a možná se zase poletí na Mars. Na konci článku SPOILER!!!

FotogalerieTeaser Trailer – Trailer

Irský rodák Farrell si střihne roli Quaida, obyčejného dělníka. Má v hlavě ústřižky vzpomínek a díky nim neví kým vlastně je. Krátké záblesky v mysli mu napovídají, že byl kdysi zřejmě tajným agentem, avšak na jaké straně bojoval? Pro koho pracoval? To se bude chtít dozvědět v jedné takové společnosti, zabývající se právě implantací vzpomínek. Někdo jej však začne sledovat a velmi krušná cesta ze spáru zabijáků může začít. Zdá se, že po něm jde vláda Euroameriky v čele s prezidentem Cohaagenem. Quaid si tak musí proklestit cestu k poznání kým je vlastně zač.

Na útěku potká Selinu, (hraje Jessica Biel) rebelku bojující za svobodný svět. Pravě ona bude stát po boku Quaida a ohánět se zbraněmi. Údajnou manželku Quida si zahraje sexy upírka Kate Beckinsale, která tak přebírá štafetu po Sharon Stone. V dalších rolích na nás čekají Bill Nighy jako vůdce rebelů, John Cho jako pracovník společnosti na implantaci vzpomínek nebo třeba hvězda první velikosti Ethan Hawke, ten na sobě bude mít vědecký plášť. Hlavního záporáka, Cohaagena, si zahraje Bryan Cranston.

Rozpočet se údajně pohybuje nad 200 mil. dolarů, můžeme se tedy těšit na velice atraktivní a futuristický svět, kupa vizuálních efektů bude samozřejmostí. Jedna velká spekulace však fanoušky tíží, avšak zatím není nic potvrzeno. Prý se nemáme podívat na Mars, veškerý děj se podle spekulací odehrává na Zemi. Jakmile bude vše potvrzeno, dáme vědět.

Režírovat bude Len Wiseman. Ten má za sebou nejnovější Smrtonosnou Past nebo první dva Underworldy (produkoval). Když ještě nebyl u širší filmové veřejnosti znám, pracoval i na takových filmech jako Den Nezávislosti, Men in Black nebo Godzilla. Není třeba zmiňovat, že Kate Beckinsale je jeho manželka.

Hudbu má na starosti velezkušený Harry GregsonWilliams. Ten má za sebou celou řadu filmů, jmenujme např. Deja Vu, Wolverine, Číslo 23, Spy Game nebo Telefonní Budka (Colin Farrel v hl. roli). Film má premiéru 3. srpna 2012 (v Česku zřejmě 2. srpna).

Podle Wisemana má být film o dost akčnější a drsnější než jeho předchůdce, stejně tak nemáme údajně čekat úsměvné scény, viz. Arnold a umělý taxikář.

SPOILER!!!
V New Yorku proběhlo někdy na konci října minulého roku promítání několikaminutové sekvence pro tisk a jiná média. Quaid navštěvuje společnost na implantování vzpomínek, ovšem při zahájení procesu se něco zvrtne, začnou houkat výstražné sirény a pracovník společnosti (John Cho) alarmuje výkřikem „Je to špión!!!“. Quaid vůbec neví co se děje, avšak něco se mu přepne v mozku a rázem se z něj stává zabiják, který si velmi profesionálně proklestí cestu ven. Najednou zjišťuje, že asi někdy dříve doopravdy pracoval jako agent. Proč si na to ale nepamatuje?

To vše zjistíme začátkem srpna. Těšte se!