Scorsese a DiCaprio zase spolu?

Martin Scorsese se setká již po páté s Leonardem DiCapriem. Tentokrát to bude na natáčení filmové přestřelky The Wolf of Wall Street. Snímek by měl být tak adaptací stejnojmenné knihy, která v České republice vyšla pod názvem Vlk z Wall Streetu.  Natáčení by mělo začít v srpnu tohoto roku v New Yorku. Scénář napsal Terrence Winter, scénárista televizního Boardwalk Empire.

Kniha je autobiografie miliardáře Joardana Belforta. Joardan Belfort  začínal jako zmrzlinář a končí jako miliardář, a tak si každý den užívá sexu a drog. Kniha vypráví o muži, který  založil v devadesátých letech nechvalně známou investiční společnost Stratton Oakmont a stal se tak největším boháčem, géniem a zároveň nejvýstřednějším mužem všech dob. „V této neuvěřitelné a vtipné autobiografii Belfort vypráví příběh o chtivosti, moci a výstřednostech, které si nikdo neumí představit.“

Což o to, námět má Scorsese dobrý a spolupráce DiCaprio+Scorsese se vždycky zatím vyplatila. Bohužel platí, že vše se ještě může změnit: Před nedávnem vyšlo najevo, že Scorsese se chystá natočit snímek Silence – mělo by jít o adaptaci japonské knihy, která je považovaná v Japonsku za „mistrovské dílo“. Tento projekt byl však znovu, z neznámých důvodů, odložen (Scorsese se snaží tento film zrealizovat téměř 10 let). A tak můžeme jenom doufat, že Vlka z Wall Street nepotká stejný osud.