Meryl Streep ostře kritizována

Ačkoli si Meryl Streep odnesla ze slavnostního předávání Oscarů sošku za nejlepší ženskou roli, zanedlouho se jí dostalo naopak ostré kritiky z politických kruhů. Streep se, jak známo, představila v roli Margaret Thatcherové, bývalé premiérky Velké Británie, ve filmu Iron Lady. Ovšem v děkovné řeči na známou političku zapomněla.

V děkovné řeči padlo jméno manžela Dana, hollywoodských kolegů, avšak o jedné z nejvýraznějších postav dějin britského impéria nepadlo ani slovo. Streep má po celém světě dost široký okruh antifanoušků a ten se tak nyní rozrostl o několik osob. „Nejsem vůbec překvapen tím, že na Lady Thatcherovou zapomněla. Ve filmu hrála spíše sebe samou. Ten film nebyl o Lady Thatcherové, ale o Meryl Streep,“ nebral si servítky Lord Norman Tebbit, který pod slavnou političkou pracoval šest let.

Nechápu proč se film tolik zaměřoval na chatrné zdraví naší Lady Thatcherové. Je celkem nešťastné, že film vydělává na velmi těžkém období tak uznávané osoby, jakou je naše bývalá premiérka,“ přidal se ke kritice Sir Bernard Ingham, bývalý tiskový mluvčí Thatcherové.

Film Iron Lady získal celkem třináct filmových cen z nejrůznějších ceremoniálů v USA a Velké Británii, Oscary získal dva za hlavní ženskou roli a nejlepší make-up.