Americké psycho 2 s Rihannou a Balem?

Vlastně jedno „pokračování“ tu už bylo. V roce 2002 vznikl film American Psycho II: All American Girl. Ten ale pouze těžil z názvu filmu s Christianem Balem. Pokud si dobře pamatujete, zahrála si v něm hlavní představitelku krásná, tehdy ještě zcela neznámá Mila Kunis. Film s ukrajinskou herečku tedy neměl s kultovním snímkem z roku 2000 společného zhola nic. Americké psycho 2 navíc vyšlo jen na DVD.

Film se sériovým vrahem Patrickem Batemanem byl natočený podle knižní předlohy z roku 1991. Ihned po uvedení do kin se stal hitem. Dnes už se o něm navíc píše jako o kultu. Miliony fanoušků po celém světě se tedy ptají, jestli se jejich oblíbený psychopat ještě vrátí na filmová plátna. Nejčastější otázkou je, co by Patrick Bateman dělal v roce 2012? Kupodivu se příznivcům filmu dostala odpověď přímo od autora románu Breta Eastona Ellise.

Ve svých poznámkách autor uvádí, že nevylučuje vraždu ženy Patrickova otce nebo Patrickovo fantazírování s Rihannou v posteli. Za tím vším by mělo stát nenávidění Baracka Obamy. Dokonce by v pokračování filmu chtěl píseň od Katy Perry Fireworks a to vždy při onom činu. Patrick bude také využívat sociální síť Facebook, kde si snadno vyhledá své oběti. Návrat Christiana Balea po několika letech do role sériového vraha by byl zajímavý, ale zatím není nic oficiálně potvrzeno.

Více budeme samozřejmě vědět, až nová kniha vyjde a jestli filmoví tvůrci vůbec budou mít zájem natočit pokračování. Navíc se zvažuje i remake Amerického psycha 1 a poté by klidně mohla následovat zmiňovaná dvojka, ovšem už bez Balea. Tahle informace ale ještě nebyla nikým oficiálně potvrzená.