24 hodin na filmovém plátně? Zatím otazník

Fanoušci nejslavnějšího televizního agenta musí být trpělivější, než se předpokládalo. Filmový Jack Bauer se odkládá na neurčito. Vše nasvědčovalo tomu, že celovečerní film půjde do předprodukce již nyní na jaře, ale Kiefer Sutherland momentálně natáčí seriál Touch a druhá, velmi podnětná, překážka je v rozpočtu, který studio FOX nechce akceptovat. Nevěšme hlavu, nakonec se možná dočkáme trilogie!

Scénář má na starost Billy Ray a ten podle hollywoodských médií píše příběh, který by se měl rozdělit na tři části. Film by totiž měl po vzoru seriálu ctít tradici reálného času a podle Rayových slov se prostě nedá celý příběh naměstnat do jednoho filmu. Trilogie tak má nejen reálné ale i logické základy.

Čtyřiadvacítka si svůj první regulérní film, pokud nepočítáme celovečerní prolog k sedmé sérii, zaslouží už jen proto, kdo by jej měl režírovat. Antoine Fuqua je velmistr temných thrillerů (např. Training Day) a FOXové si od něj slibovali možná až příliš. Zatím není vůbec jasné, zda si s Fuquou plácli, avšak nyní je otázka obsazení režiséra tím posledním, co se řeší. Klíčový bude osud seriálu Touch. Pokud druhá sezóna nebude, Sutherland se do role Jacka Bauera vrátí velmi brzy.

Stále je tu však náznak světla na konci tunelu a to v podobě producenta Briana Grazera. Možná někdo z vás neví, ale snímek Americký Gangster měl velké problémy a málem se premiéry nedočkal. Grazer poskládal všechny díly skládačky, dřel dnem i nocí a výsledek všichni znají. To samé by se mohlo podařit i teď.

Shrnutí: Letos se tedy 24 určitě natáčet nebude, studio Fox však příběh Jacka Bauera ještě ukončit nechce. Z jednoduchého důvodu – seriál skončil ne zrovna definitivně a je na čem stavět. Rok 2013 napoví víc. Chcete Jacka Bauera také, nebo si podle vás protrpěl více než dost?

Jak seriál skončil? Jack Bauer odhalil plány ruské vlády a Republiky Kamistán napadnout USA. Jak bývalo v každé epizodě zvykem, Jack používal ne zrovna legální metody k odhalení teroristických záměrů proti Spojeným Státům. Tentokrát se však provinila i samotná prezidentka Taylorová, která nejdříve nařídila Bauera, jakožto národní hrozbu, zabít, avšak naštěstí si svou chybu uvědomila včas. Bauer obklíčen jak americkým komandem, tak ruskými tajnými agenty se nakonec prostřílel do bezpečí. Chloe, opětovná šéfka CTU a Jackova jediná důvěřující osoba a opravdová přítelkyně, se s ním spojuje přes satelit. Prezidentka Taylorová se mu za vše omlouvá a nabádá ho k útěku a schování se. Bude mu totiž v patách jak americká, tak ruská armáda. Ve velmi emotivním závěru se Jack loučí s Chloe, děkuje jí za vše a bere ji jako skutečného přítele. Poté utíká do neznáma.