Western z produkce HBO: Doc Holliday

Westerny jsou zase v módě a to nejen kvůli Tarantinovi. Rozmach hlásí televizní tvorba! AMC už vysílá první sérii Hell on Wheels a HBO, která v posledních letech uvedla parádní pecky, jako jsou Boardwalk Empire nebo Game of Thrones, pracuje na televizní podobě Doc Holliday. Předlohou je stejnojmenný román spisovatelky Mary Russel. Kolem nového seriálu se točí několik zajímavých jmech, včetně scénáristy Akivy Goldsmana.

Akiva Goldsman je autorem scénáře k filmům Já legenda nebo Čistá duše. Také napsal několik epizod seriálu Fringe. Akiva napíše pouze pilotní epizodu a v HBO moc dobře ví, že vybrali dobře. Zbytek série budou mít na starosti Adam Cooper a Bill Collage. Dokonce už víme, kdo první díl zrežíruje. Bude to Ron Howard (Apollo 13, Čistá duše), který letos moc nenadchl s komedií Dilema.

Doc Holliday se na filmovém plátně objevil už několikrát. HBO, podle předlohy Mary Russel, plánuje ukázat světu zcela nový příběh. Dočkat bychom se měli milostného trojúhelníku mezi pistolníkem, jeho manželkou prostitutkou Kate Elder a blízkým přítelem pistolníka, ikonkou westernu Wyattem Earpem.

Kdo byl Doc Holliday?
John Henry „Doc“ Holliday (14. srpna 1851 – 8. listopadu 1887) byl americký dentista, hazardní hráč a pistolník z Divokého Západu, který byl často spojován s Wyattem Earpem a přestřelkou v O.K. Corral, které se zúčastnili ještě bratři Virgil a Morgan Earpovi.

Narodil se s rozštěpem patra a částečným rozštěpem horního rtu. Ve stáří dvou měsíců mu byl tento defekt chirurgicky opraven jeho strýcem doktorem J.S. Hollidayem a otcovým bratrancem, slavným lékařem Crawfordem Longem. Tato operace nezanechala trvalé následky, kromě slabé jizvy na horním rtu. V rané dospělosti měl Holliday výšku 178 cm a vážil 70 kg. (zdroj: wikipedia)