Režisér vánočního Harolda a Kumara plánuje horor

Zahraniční recenze nám poodhalily, že Vánoce Harolda a Kumara ve 3D (A Very Harold & Kumar 3D Christmas) jsou příjemným překvapením, z čehož mám obrovskou radost a třetí pokračování je tak vehementně lepší, než Útěk z Guantanamo Bay, které v roce 2008 bylo pouhým odvarem Cesty do White Castlu. Zůstaňme ale u nejnovějšího dílu a pohleďme kapánek do budoucnosti, jelikož pan režisér „trojky“ Todd Strauss-Schulson se chystá natočit hororovou komedii Final Girls, o které zveřejnil pár hezkých slov.

Todd Strauss-Schulson popsal hororovou komedii Final Girls jako mix mezi Návratem do budoucnosti a Pátkem třináctého. Příběh se bude točit okolo mladé dívky, která truchlí nad ztrátou své matky, která byla na začátku 80. let minulého století filmovou Královnou vřískotu. Mladá dívka a její kamarádi (kamarádky?) jsou poté záhadně vtaženi do světa matčina hororového filmu, kde se dívka opět setkává s maminkou a společně budou čelit nástrahám filmového vraha.

Tak trochu to zní i jako Poslední akční hrdina s Arnoldem Schwarzeneggerem, ale na toho si zřejmě Schulson nevzpomněl. Scénář napsali Josh Miller a Mark Fortin. Jinak si myslím, že tenhle snímek by mohl oprášit sérii  hororových komedií, kterých je poslední dobou opravdu málo, hlavně těch lepších a kvalitních. A kdo ví, třeba se ve Final Girls objeví někdo z dvojce Cho – Penn.