Recenze: Vyměřený čas (2011)

Máme tu nový film od režiséra Andrew Niccola (Obchodník se smrtí), v hlavní roli se představí Justin Timberlake (Zkažená úča). Spolu s ním uvidíme Amandu Seyfried (Mamma Mia!), Alexe Pettyfera (Stormbreaker) nebo třeba Johnnyho Galecki (Big Bang Theory). A jak to dopadlo? To se dozvíte níže.

Od tohohle filmu jsem očekával průměrné sci-fi a trochu jsem se bál aby autoři nezničili tak skvělý námět jako má tento film. Justina jsem ve filmu ještě neviděl a jeho hudbu zrovna dvakrát nemusím takže jsem byl zvědavý jak mu to půjde na velkém plátně. A šlo mu to více něž dobře.

Základní princip filmu je ten že každý člověk stárne pouze do 25 let a poté se mu spustí hodiny na kterých má 1 rok a tímto časem se platí. Tento čas si musíte vydělat, ukrást, nebo ho získat nějak jinak. Pokud čas na vašich hodinách dosáhne nuly zemřete.  Víc vám ale o ději neřeknu. 🙂

Vzhledem k principu jak funguje země ve filmu jsem čekal velmi svižný děj, bez nudných pasáží a zdlouhavých scén. A přesně to jsem dostal navíc oblečené do velmi pěkného kabátu. Film je velice pěkně natočený, bez zbytečných střihů. Soundtrack byl zvolený výborně, ve filmu „neprudí“  a ani není takový že by jste si ho nevšimli, zkrátka jen dokresluje atmosféru, která byla napjatá. Místy šlo i o vteřiny. ¨

Abych to shrnul. Z kina jsem odcházel naprosto omámený, od filmu jsem nečekal mnoho a dostal jsem hodně. Pro mě je to rozhodně jedno z největších překvapení letošního roku.

Délka: 109 min.

Hodnocení: 8/10