Recenze: Ocelová Pěst (2011)

Nejnovější film režiséra Shawna Levyho (Noc v Muzeu) nese název Ocelová Pěst. Co od tohoto filmu můžete čekat a na co se těšit? To se dozvíte v nasledujícím článku.

Když jsem se poprvé dozvěděl o filmu Ocelová Pěst, tak jsem čekal průměrný akčňák typu Transformers. Do kina jsem jsem šel s tímto očekaváním, ale film mě velice příjemně překvapil. Vezměmete to popořadě.

V hlavní roli se jako bývalý boxer Chralie Kenton přestaví Hugh Jackman (X-Men), jeho syna Maxe ztvárnil Dakota Goyo. Hudbu složil Danny Elfman.

Film překvapí především poměrně silným příběhem, v rámci tohoto žánru. Blízká budoucnost (2020) ve které se film odehrává je až na boxující roboty dosti reálná a není plná klasických High-Tech hračiček z jiných filmů z budoucnosti a to jí dělá velice uvěřitelnou a přirozenou. Potom je zde pohled do zákulisí sportu a věřím, že je na tom něco pravdy, že peníze jsou to, co doopravdy hýbe sportem. Postavy jsou zábavné, uvěřitelné a nenudí. Není zde snad jediný dialog,  který by byl tak dlouhý, až by byl nudný. Celkově film pěkně utíká. A ne vše dopadne vždy tak, jak čekáte, což je samozřejmě super. Roboti vypadají jako živí a jejich pohyby nasnímané technologií Motion Capture (Tintinova Dobrodružství) jsou skvostné, jako v pravém boxu, ale s větší dávkou ocelových svalů.

Soundtrack je velice vydařený, výborně dokrelsuje atmosféru filmu. Dokonce při jedné ze scén jsem nebyl daleko od slz :-).

Verdikt: Pokud budu film srovnávat s Transformers, tak je určitě minimálně 2x lepší, má propracovanější příběh a postavy. Určitě doporučuji vidět film v kině.

Hodnocení: 7/10
Délka: 127 min.