Kdo napíše scénář k pokračování Supermana?

Sotva probíhá natáčení Supermanova rebootu, už se objevily informace, kdo by mohl napsat pokračování filmu Man of Steel, který v těchto dnech režíruje Zack Snyder (300, Watchmen). Současného Supermana hraje Henry Cavill, kterého nyní můžeme vidět ve Válce bohů. Protivníka ztvárňuje hvězda ze seriálu Boardwalk Empire, Michael Shannon, jakožto Generál Zod. A teď už zpátky ke scénáristům.

Warner Bros. dali dohromady seznam písařů, které si přejí pro napsání sequelu. Minimálně jedno jméno je velice zajímavé, tak jdeme na to. Prvním z nich je Steve Kloves. Ten napsal scénáře ke všem filmům Harryho Pottera. Výjimkou je pouze Fénixům řád. Dalším je Travis Beacham. Ten je zodpovědný za blbost Souboj titánů. Samozřejmě velký podíl na průšvihu má celý filmový tým, ale základem všeho je kvalitní scénář. Posledním adeptem je Lawrence Kasdan. Ten se pohybuje trošku v jiné lize, pokud to tak mohu nazvat. Lawrence totiž napsal takové pecky, jako jsou Dobyvatelé ztracené archy, Návrat Jediho nebo Impérium vrací úder. Nutno podotknout, že tomu už je nějaký ten pátek, ale filmy jsou to nezapomenutelné.

Scénář k Man of Steel (2013) napsal David S. Goyer, stejně jako k filmu Batman Begins Christophera Nolana. Ten je pro změnu producentem připravovaného Supermana. Navíc před pár dny ukončil natáčení filmu Temný rytíř povstal (závěrečný díl trilogie). Pěkně se nám to protíná, tak nás snad čeká stejně dobrodružná podívaná jako u Temného rytíře.