Pokračování, o kterých se mluví

V dnešní době, kdy se vytváří pokračování ke každému druhému filmu, je opravdu těžké se v tom všem vyznat. Tento článek vám pomůže se v tom všem zorientovat. Text se točí kolem filmů jako Good Day to Die Hard, nové Bondovky, Sherlocka Holmese 3, Green lanterna a dalších.

Určitě jste už někde zaslechli něco o připravované Smrtonosné pasti pětce, která v Americe vyjde pod názvem Good Day to Die Hard. (v České republice pak nejspíš pod názvem Smrtonosná past 5). Pokračování klasiky by si měl vzít na starosti režisér John Moore. Jde o režiséra průměrných filmů, z nichž ho asi nejvíce proslavil film Let Fénixe. Otázkou je, zda-li i tentokrát dokáže Bruce Willis utáhnout celý film pouze svými tvrďáckými hláškami. Už to sice několikrát Willisovi prošlo, ale přesto: němělo by se zacházet s takovými filmy trochu opatrněji? Film by měl vyjít v roce 2013.

Nová bondovka připravovaná na rok 2012 se nejspíš(!) bude jmenovat Skyfall, má potenciálního padoucha Javiera Bardema a má svou možnou bondgirl Berenici Marlohe (v dalších rolích by se mohli objevit Ralph Fiennes nebo Naomie Harris) a hlavně má svého režiséra a tím bude Sam Mendes. Sam Mendes je režisér, který má doma na poličce zlatou sošku za režii k filmu Americká krása. Režisér, který má na kontě i nějaké to krimi nebo válečný film (Road to Perdition, Mariňák). James Bond se tedy o svůj další osud nemusí bát, pokud mu tedy nezkříží cesty Voldemort.

Od filmu „Sherlock Holmes: Hra stínů“ se předem čeká úspěch a to kvůli výborným trailerům a filmovému týmu. Přirozeně se začíná přemýšlet o pokračování. Přesněji se už píše pokračování, píše ho Drew Pearce, scénárista Iron Mana 3.

 

Dobrý film následovaný špatným pokračováním, to už je dávno ohraná písnička, ale film se špatným diváckým ohlasem a špatnými recenzemi s připravovaným pokračováním, to tu myslím ještě nebylo. Mluvím o filmu Green Lantern. Povím Vám, jak to celé bylo: Ředitelé DCcomicsu si udělali grilovačku. Potom, co se pořádně najedli si v televizi pustili film Zlaté oko a Casino Royale. Všichni se shodli na tom, že jsou to super bondovky. Pak jeden z vedoucích DCcomicsu vstal, utřel si ubrouskem zbytek kečupu a povídá: „Víte, jak my máme takovýho toho zelenýho, jak on furt někde lítá….no….“ „Green Lanterna…“ „Co kdybychom o něm natočili film a režíroval by ho tenhle chlap, co režíroval tyhle dvě bondovky, co?“ A tak Martin Lampbell toho Lanterna natočil, a protože se všem Zlatý oko moc líbilo, věnovali mu na to 300 milionů dolarů, což je velká kopa peněz. Takový rozpočet nemá ani připravovaný film Avengers, kde nebude jeden hrdina, ale rovnou celá tlupa nejrůznějších superhrdinů. Vedoucí z DCcomicsu si bohužel neuvědomili, že Martin Lampbell nic jiného než bondovky točit neumí a tak film propadl nejen u kritiků, ale také u diváků. Přesto se bude točit pokračování a to pro natáčení filmu „Justice League..“, ve kterém by se měli společně objevit Superman, Batman a Green Lantern. Dvojka Green Lanterna se bude točit proto, aby vše do sebe dobře zapadalo. Pro uskutečnění tohoto projektu se však musí natočit další remake Batmana a to proto, že „Nolanův Batman“ se nehodí do komiksového světa, který by chtěl DCcomics vytvořit.

George Lucas píše scénář k možnému Indianu Jonesovi 5 pro (koho jiného než) Stevena Spielberga. On Spielberg to bude mít do příštích let ještě hodně nabité, vedle pokračování Tintina se mluví o dalším Jurském parku.