Box office č. 4: Ve stínu superhrdinů

Jako vždy přichází s koncem týdne souhrn výdělků současných hitů, nebo taky propadáků, které právě běží v kinech. Podíváme se, jak se čísla změnila za víkend 4. – 6. května a jak si jednotlivé snímky vedou momentálně.

Přichází Burton s Deppem
Po delší odmlce se opět vrací známa dvojice Burton – Depp se svojí novinkou Dark Shadows, která si odbyla půlnoční premiéru a shrábla 550 000 dolarů. Cíl tohoto filmu je utržit za první víkend aspoň 30 milionů. Snad se to podaří, rozpočet 150 mil. se přesáhne a film se v klidu zaplatí.

Trailer: Dark Shadows

1) Avengers
Na prvním místě se jasně usídlili Avengers, kteří překonali rekord v množství výdělků za premiérový víkend a vydělali 207,4 mega. Po týdnu v kinech mají celosvětově na kontě úžasných 803,3 milionů!

2) Think like a Man
Na druhém místě se drží romantická komedie od režiséra Fantastic Four a vede si hodně sympaticky. Za poslední víkend přidala dalších 8,1 milionů a za tři týdny mají celkově 75,6 milionů.

3) The Hunger Games
Je neuvěřitelné, že i po sedmi týdnech v kinech film stále vydělává pěkné peníze. Oproti minulému víkendu je zde sice propad 48,3%, ale i 5,6 mega za poslední víkend je pořád slušné. Hunger Games těžili především v USA, kde už mají na kontě 382,5 mil. a celosvětově už tento hit vydělal 619,5 milionů.

4) The Pirates! Band of Misfits
Piráti nám zabrali pro tentokrát až čtvrté místo, což je dáno především poklesem výdělků oproti minulému víkendu o 50,6%. I když tedy vydělali za tento víkend pouze 5,5 milionů, celosvětově mají na kontě za dva týdny 90,3 milionů a při rozpočtu 55 mega může být studio Sony spokojené.

Trailer: The Pirates!

5) The Lucky One
V TOP 5 se stále i po třech týdnech drží tenhle romanťák, který za poslední víkend vydělal 5,4 mil. a celkové peníze dělají momentálních 67,7 milionů.

Propadák týdne!
Tentokrát je to nový film Safe se Stathamamem a ukazuje se, že tahle plešatá mlátička s malou číňaňkou za zády moc na obecenstvo nezabírá a 2,7 mil. za poslední víkend je opravdu chabé a  celkově má tenhle akčňák na kontě 14,3 mega.

Filmy pod TOP 5
6. The Five – Year Engagement (5,029 mil.)
7. Safe (2,7 mil.)
8. The Raven (2,6 mil.)
9. Chimpanzee (2,5 mil.)
10. The Three Stooges (1,8 mil.)