Avengers překonali hranici 200 milionů!

V nejnovějším Box office jsme rozebírali tržby ve světě, které utržili Avengers. Na kontě měli lehce přes 300 mega a tipovali jsme, zda dosáhnou za první víkend na domácí půdě na hranici 200 milionů.

Zbytečné dohady, jestli partička super hrdinů dosáhne na 200 mega za víkend, jsou rázně zaraženy nejnovější částkou peněz do kasičky Marvelu za zbylý víkend v amerických kinech. Ze 4 349kin se čísla zastavila na částce 200, 300 milionu za první víkend a tím pádem je překonán rekord a 169 mega, které si za první víkend vykouzlil poslední Harry Potter, je oproti tomuto slabý šálek čaje.

Celosvětově mají Avengers na kontě neuvěřitelných 642,800 mil. a to je o 24 milionů více, než si vydělaly Hunger Games za téměř sedm týdnů v kinech!

Je naprosto jasné, že v příštích dvou měsících žádný z titulů, co se vydělaných peněz týče v žádném případě Avengers nepřekoná a poměrně velké starosti bude určitě mít i Dark Knight. Marvel se vypracovával do tohoto postavení opravdu dlouho a Avengers jsou jasnou třešničkou na dortu velkého snažení dostat comicsové univerzum na plátna a zároveň tak  vytvořit velké starosti ostatním studiím. Marvel, Paramount a Dysney můžou být po právu vysmátí.

Magická hranice je tedy překonána, takže je na místě se ptát, kolik nakonec Avengers vydělají. Ale jedno je jisté, miliardu dají naprosto s přehledem!