Preview: Temný rytíř povstal / The Dark Knight Rises (2012)

Poté, co se Temný rytíř vypořádal s Jokerem, má plné ruce práce s novým padouchem Banem, který má mnohem šílenější a zlověstnější nápady, než jeho předchůdce s makeupem na tváři. Závěrečný díl trilogie by se měl odehrávat v pomezí osmi let, kde ve městě Gotham znovu nastává chaos a strach. Žádné místo není kvůli Baneovi bezpečné a Bruce Wayne je nucen znovu obléci netopýří kostým. Po svém boku má věrného přítele komisaře Gordona, ale co je mu to platné, když lidé umírají a Bane terorizuje celé město. Na scénu se dostává i Kočičí žena a nesmírně očekávaný Blockbuster léta 2012 může začít.

Teaser Trailer – Trailer 2 – Trailer 3 –  Trailer z MTV – Fotogalerie – Další články

Christopher Nolan by rád v závěrečném dílu trilogie ještě více šlápl na plyn a pokusil se udělat dosud nevídané přenesení komiksového příběhu na filmové plátno, jak se to nikomu dříve, ani jemu samostnému nepovedlo. Úkol to je nesmírně obtížný, ale kdo jiný by tohle měl dokázat, než právě Chris. Fanoušci se velmi těší a jestli se tvůrcům filmu podaří posunout hranici mezi realitou a komiksem ještě o něco dále, tak nás opravdu čeká parádní podívaná nových rozměrů.

Vrací se i filmový hudební skladatel Hans Zimmer. Ten slibuje dechberoucí soundtrack, něco mnohem temnějšího, než u filmu Inception nebo Temný rytíř. Kousek z jeho práce jsme už mohli slyšet v traileru nebo prologu, který byl k vidění pouze v amerických a britských IMAX kinech koncem minulého roku. A musíme podotknout, že ten malý střípek z jeho nejnovější tvorby je opravdu fantastický.

Christopher Nolan přidal do třetího pokračování i několik svých herců z předešlého projektu Inception. Joseph Gordon-Levitt si zahraje mladého detektiva a Marion Cotillard dosud neobjasněnou roli. Jako jediné víme, že její postava nepochází z komiksu. V roli Bane se ukáže Tom Hardy a Kočičí ženu zahrála kráska Anne Hathaway. Návrat hlásí samozřejmě Morgan Freeman, Gary Oldman, Christian Bale i Michael Caine.