Pravěký survival ve stylu Predátora je konečně online. Kde ho zhlédnout?

Zdroj: Signature Entertainment

Pravěkou tlupu ohrožují daleko horší věci než hlad a zima. Pod vedením neohroženého alfa samce Adema se skupina prvních lidí vydává k břehům nové země v naději, že zde naleznou prosperující domov. Brzy však zjistí, že je pronásleduje cosi zlověstného. A my můžeme být konečně u toho, protože survival thriller Out of Darkness (V temnotě) vyšel online v digitální podobě.

Snímek se odehrává před 45 000 lety, kdy se skupina šesti lidí snaží přežít v rozbouřeném moři a najít nový domov. Jsou hladoví a zoufalí. Nejprve musí najít přístřeší, a tak se vydávají napříč divokou tundrou ke vzdáleným horám, které slibují azyl v jeskyních. S příchodem noci se však jejich naděje mění ve strach a pochybnosti, když si uvědomí, že nejsou sami. Děsivé zvuky naznačují, že v krajině se nachází něco obludného, co by je mohlo zabít nebo unést.

Čtěte také: Krvavě zábavné Hunger Games. Kontroverzní hororová satira dorazila na HBO Max

Out of Darkness není ani tak horor, jako spíše survival thriller zasazený do prostředí pravěku, ve kterém nikdy nevíte, kdy záhadné monstrum (dle povídaček místních démon) znovu udeří. Debutující Andrew Cumming natočil svěží variaci na Predátora, která oplývá tak hutnou atmosférou a napětím, že zejména scény s mlhou nebo nočním lesem nemají chybu. A vlastně mu není co vytknout ani po technické stránce. Kameraman se zvukařem odvedli kus poctivé práce a autenticitě navíc dopomáhá fakt, že se ve filmu mluví domorodým jazykem. Skotská krajina je pastvou pro oči.

Online na Apple i Youtube

Nejvýhodnější nabídku si již tradičně připravil iTunes (nyní Apple TV). Ten nabízí V temnotě za 329 korun, pokud máte v plánu si snímek zakoupit, případně za 79 korun za jeho vypůjčení. Pravěký survival je dostupný také na poměrně předraženém Youtube (480 Kč / 120 Kč) nebo Rakuten, kde jeho pořízení vyjde o 10 korun dráž než na iTunes. Mějte ale na paměti, že snímek v Česku vyšel pouze v HD kvalitě, což je mírné zklamání. České titulky jsou ale samozřejmostí.

Zdroj: Signature Entertainment