Nejoblíbenější sériový vrah se vrátil na Netflix! Zpackané finále se snažila napravit dodatečná řada

Zdroj: Showtime

Přes den svědomitý policejní laborant, v noci nekompromisní vrah. Muž bez citů. Bezohledný. Řídí se podněty svého vnitřního já, kterému říká Temný pasažér. A přesto zbožňovaný zástupy fanoušků. Úspěšný seriál založený na románech Jeffa Lindsaye se vrátil na Netflix v podobě původních osmi řad s českými titulky.

Dexter Morgan (Michael C. Hall) je sympatický fešák ve středních letech, co pracuje jako vyšetřovatel. Má ovšem zajímavého koníčka – spravedlnost. Sám vraždí ty, které soud osvobodil, přestože byli vinni. Má k tomu ale i trochu sobecký důvod, už od raného dětství totiž necítí žádné emoce a jediné, co mu dokáže zvednout hladinu adrenalinu je vražda. A tak jde vlastní cestou – bere spravedlnost do svých rukou, a přitom se jí sám vyhýbá!

Čtěte také: Mimozemská invaze, sérioví vrazi nebo další Rebel Moon. 10 nejočekávanějších dubnových novinek na Netflixu

Dexter začal nadějně jako seriál s hlavním antagonistou, kde nebyla nouze o zajímavé zvraty, dramatické chvilky a nefalšované napětí. Bohužel, celý koncept seriálu o sériovém vrahovi pracujícím na policejní půdě se vyždímal. Druhá polovina seriálu je z větší části vata, která na sebe nabaluje stále víc a víc vedlejších linek vedlejších postav a celé ono mrazivé fluidum kolem hlavní postavy povážlivě vyprchalo (Dexter porušuje kodex, dělá chyby, začíná být emočně nestabilní…).

Po osmi letech od osmé řady se fanoušci dočkali dodatečné série s podtitulem Nová krev. Ta vznikla hlavně proto, aby si Dexter napravil reputaci a dočkal se lepšího zakončení. Zasazení příběhu do nového prostředí prospělo, jenže ani tentokrát se tvůrci seriálu nedokázali vypořádat s jeho koncem. Smutné stejně jako fakt, že Nová krev z roku 2021 stále není v Česku na žádném streamu a tudíž ani na Netflixu.

Dexter se vrátil na Netflix s českými titulky. Komu spíše vyhovuje český dabing, dostane ho na SkyShowtime.

Zdroj: Showtime