Animefest 2023: Milovníci anime a asijské kultury na jednom místě

Foto: Animefest

Jako každý rok se Animefest odehrával v brněnském výstavišti. Fanoušci cosplaye se i tentokrát vyřádili.

Oproti minulému roku Animefest nabídl širokou škálu občerstvení. Návštěvníci se potěšili u stánků s různými japonskými pochutinami, jako například ramen, onigiri a další. Nechyběly ani obchody s asijskými snacky a zajímavými nápoji. Protože se počasí vydařilo, nastaly ideální podmínky vychutnat si všechny pochoutky venku a užívat si přehlídku nápaditých cosplayů.

Návštěvníky chtivé merche i tento rok potěšil Animerch.cz, jenž se ve srovnání s minulými ročníky dočkal většího pódia a nabídl více prostoru pro diváky a posluchače. Nechyběli soutěže o trička, mikiny a různé samolepky.

Milovníci deskových či online her se tento rok také nenudili. Vyžití mohli najít u Just Dance, případně si mohli zahrát Magic: The Gathering, případně si k němu jen koupit kartičky. I fanoušci Pokémonů si přišli na své. K zakoupení byly jednotlivé kartičky i prostor zahrát si jeden na jednoho zápas Pokémonů.

Celý pavilon byl vyhrazen i šikovným grafickým umělcům, kteří svá díla prodávali za slušnou cenu. Byla tu například možnost zakoupit si látkové tašky s kresbou. Cosplayeři se přitom mohli profesionálně vyfotit v různých fotobudkách.

Program samozřejmě nabídl bohatou soustavu přednášek. Mezi vzácné hosty patřila japonská zpěvačka Mika Kobajaši. Lidé ji můžou znát jako hlas pro Attack of Titan, Kill la Kill nebo Gundam Unicorn. Nezapomenutelný koncert se odehrál rotundě a lidé se jí nemohli nabažit. Dalším hostem byli Kamui – The Samurai Sword Artists s dechberoucím samurajským představením.

Animefest dokázal, že každý rok zvedá pomyslnou laťku. Můžeme se těšit, že další rok bude ještě lepší.