17 výborných filmů, které brzy zmizí z Netflixu

Foto: Ready Player One (Warner Bros.), Čelisti (Universal Pictures), Panna nebo orel (Sony Pictures)

Konec února znamená také konec pro několik výborných filmů na Netflixu. Již 23. února se se službou rozloučí skvělá komiksovka Kick-Ass (není uvedena ve výběru), poslední únorový den pak Netflix odstraní celou plejádu dalších titulů. Diváci tak mají poslední možnost vidět na Netflixu kultovní Čelisti, dvojku Krotitelů duchů, velkolepé Ready Player One: Hra začíná nebo jeden z nejlepších filmů Jima Carreyho Truman Show. Není ale vyloučeno, že Netflix některému z těchto filmů obnoví licenci v nadcházejících dnech.

Až vyjde měsíc

Svérázné drama o zoufalém pátrání po dvou dvanáctiletých dětech z Nové Anglie, které se do sebe zamilují a společně utečou. Film Wese Andersona nominovaný na Oscara.

Barton Fink

Foto: 20th Century Fox

Newyorský dramatik začne psát pro hollywoodské studio, ale při pobytu v chátrajícím hotelu na něho dolehne těžký spisovatelský blok. Surrealistická černá komedie bratří Coenů.

Čelisti

Když obrovský a nenasytný bílý žralok terorizuje ostrov Amity, policejní náčelník, oceánograf a zkušený lovec žraloků se vydávají tuto bestii zničit. Kultovní film Stevena Spielberga.

Divoši

Rozjeli velký byznys s trávou, ale šéfka kartelu z něj chce mít podíl. Když jim pak unese společnou milenku, povolají pochybného agenta z protidrogového a jdou do boje. Nedoceněný film Olivera Stonea.

Expres

Foto: Universal Pictures

Průkopník mezi hráči amerického fotbalu Ernie Davis, kterému přezdívali „rychlík z Elmiry“, svoji pověstnou energii využíval i při boji proti rasové diskriminaci. Životopisný film o skvělém hráči amerického fotbalu Erniem Davisovi.

Hitch: Lék pro moderního muže

Charismatický a sexy Hitch pomáhá klientům udělat na rande skvělý první dojem. Problém nastává, když mu do práce začne strkat nos přitažlivá reportérka. Romantická komedie s Willem Smithem.

Krotitelé duchů 2

Poutavé pokračování sleduje, jak trojice Krotitelů duchů na Silvestra zachraňuje New York před masivním slizovým útokem a záplavou zlých duchů. Pokračování kultovní sci-fi komedie.

Nádech pro lásku

Osmadvacetiletý Robin Cavendish zcela ochrne, ale to mu nezabrání dát věci do pohybu a pustit se s pomocí svojí oddané ženy do boje za práva postižených. Film je celovečerním režisérským debutem herce Andyho Serkise.

Náš kamarád

Jak má chlap pomoct nejlepší kamarádce, když mu řekne, že má rakovinu? Přece všechno hodit za hlavu a hned se k ní a její rodině nastěhovat! Příběh podle skutečnosti. Jason Segel, Casey Affleck a Dakota Johnson v hlavních rolích.

(Ne)obyčejný kluk

Kluk s vrozenou vadou obličeje, kterého rodiče učili doma, jde poprvé do klasické školy. I když ho tam šikanují, hledá si tam nové kamarády. Film podle skutečných událostí.

Noční hra

Herní večery s přáteli mají Max a Annie opravdu rádi. Když ale Maxův bratr navrhne hru s vražednou zápletkou, věci naberou rychlý spád. Co je jenom jako, a co už realita? Jason Bateman v pohodové komedii.

Noční zvířata

Majitelka galerie Susan si přečte děsivý rukopis románu svého bývalého manžela. Přízraky z minulosti ožívají a její život je najednou vzhůru nohama. Thriller od režiséra Toma Forda.

Panna nebo orel

Malá lež udělá z neviditelné školačky Olive vyzývavou dračici proslulou po celé škole. Dívka se chopí příležitosti a ze svojí nové pověsti hodlá vytěžit, co půjde. Komedie ze střední, ve které září Emma Stone.

Ready Player One: Hra začíná

Lidstvo se řítí do záhuby a talentovaný hráč videoher se ujme vedení při řešení série úkolů, aby získal kontrolu nad obrovským světem virtuální reality. Velkolepá adaptace od Stevena Spielberga.

Sbal prachy a vypadni

Čtyři flákači z londýnského East Endu vykoumali, jak vyhrát balík peněz v kartách. Místo toho teď ale vězí až po uši v dluzích. Kultovní je v tomto případě slabé slovo. Film, který dal světu Jasona Stathama.

Truman Show

Foto: Paramount Pictures

Truman Burbank je hvězdou televizního pořadu „Truman Show“. Jeho diváci 24 hodin denně sledují všechno, co Truman dělá, aniž by o tom věděl. Jim Carrey v jednom ze svých nejlepších filmů.

Útěk z Alcatrazu

Foto: Paramount Pictures

Odsouzen na doživotí, Frank Morris plánuje, že Alcatraz i bez svolení co nejdříve opustí. Skutečný, napínavý příběh o jediném vězni, který kdy z Alcatrazu uprchl. Clint Eastwood ve vzrušujícím thrilleru o dobře promyšleném útěku z vězení.