10 nejočekávanějších filmů nebo seriálů v září mimo Netflix

Foto: Pán prstenů: Prsteny moci (Prime Video), Andor (Walt Disney), Na pivo do první linie (Apple TV+)

Jízdní řád Netflixu na měsíc září vypadá skvěle. Dorazí další Cobra Kai, Blondýnka Marylin Monroe a mnoho dalších zajímavých novinek. Očekávané tituly ale uvidíme i mimo něj. HBO Max už zkraje září uvede očekávaného Elvise, na Prime Video budou k vidění první epizody nejdražšího seriálu všech dob – Pána prstenů s podtitulem Prsteny moci. Skvělé filmy plánuje také Disney+, kam zavítá nejnovější Thorovo dobrodružství nebo Pinocchio z dílny Roberta Zemeckise, premiéru zažije také seriálový Andor ze světa Star Wars. Na streamovacích platformách konečně přistanou také Vyšehrad: Fylm, nová řada automobilové show The Grand Tour nebo nová válečná komedie Na pivo do první linie.

Elvis

Příběh se zabývá složitou dynamikou mezi Presleym a jeho manažerem Parkerem, která trvá více než 20 let, od Presleyho vzestupu ke slávě až po jeho nebývalou slávu, na pozadí vyvíjející se kulturní krajiny a ztráty nevinnosti v Americe.  (2. září, HBO Max)

Pán prstenů: Prsteny moci – 1. řada

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (2. září, Prime Video)

Auta na cestách – 1. řada

Jednotlivé epizodky vyprávějí příběhy závoďáka Bleska McQueena a jeho nejlepšího kamaráda Buráka, kteří se vydávají na východ od Kardanové lhoty na výlet napříč Spojenými státy, aby se setkali s Burákovou sestrou. (8. září, Disney+)

Pinocchio

Nová verze milovaného příběhu o dřevěné loutce, která zažívá vzrušující dobrodružství ve snaze stát se skutečným chlapcem. Geppetta, řezbáře, který Pinocchia vytvoří a chová se k němu jako k opravdovému synovi hraje Tom Hanks. (8. září, Disney+)

Thor: Láska jako hrom

Ve filmu od Marvel Studios se bůh hromu spojí s králem Valkyrií, Korgem a bývalou přítelkyní Jane Fosterovou, ze které se stal mocný Thor, aby se utkal s galaktickým zabijákem známým jako Gorr Bohovrah. (8. září, Disney+)

Vyšehrad: Fylm

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy, uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. (14. září, iTunes)

The Grand Tour – 5. řada

Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May jsou zpátky s The Grand Tour, pořadem o dobrodružství, nadšení a přátelství… pokud přijmete, že lidé, které nazýváte přáteli, jsou také těmi, kteří vám nesmírně lezou na nervy. (16. září, Prime Video)

Tým SEAL – 6. řada

Vojenské drama sleduje profesní a osobní životy příslušníků Navy SEAL – nejelitnější jednotky námořních, vzdušných a pozemních týmů námořnictva USA. Seriál původně z produkce CBS přichází s druhou řadu natočenou pod hlavičkou Paramountu. (18. září, Paramount+)

Andor – 1. řada

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. Dvanáctidílný seriál ze světa Star Wars, který se odehrává před filmem Rogue One, a vrací do děje téže postavy. (21. září, Disney+)

Na pivo do první linie

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (30. září, Apple TV+)