Animefest 2022: Další povedený ročník za námi

Foto: Animefest

Každoroční Animefest se odehrál opět v Brně. Na své si mohli přijít milovníci cosplay, deskovek, videoher, mangy, anime a mnoho dalšího.

Na Animefestu bylo hodně stánků s prodejem různých merchů, jídel, ale také mang. Hodně zajímavé měli stánky s POP Mystery Boxy. Každá měla svoje téma, od Anime, DC až po Marvel, a v sobě různé postavičky s nálepky. Taktéž tam vystoupili lidé z Animerch.cz, kde rozdávali různá trička, mikiny nebo samolepky za pouze jednoduché úkoly. V každém pavilonu bylo alespoň jedno plátno, kde se buď vysílala živě přednáška z rotundy nebo se tam pouštělo anime.

Jeden pavilon byl převážně pro grafické umělce. Měli jsme tam možnost zakoupit jejich kopii za slušnou cenu. Na programu bylo hodně různých přednášek. Poslechl jsem si přednášku, jak začít sbírat mangy od youtubera Trash-kuna nebo jak rozdělit různá anime/manga žánry od Rolničky. Tyto dvě přednášky nás nejvíce zaujaly, ale byla tam spoustu i dalších, které jsme bohužel nestihli. Hodně lidí mělo své cosplay a byly hodně propracované a vypadaly úžasně. Za mě tato akce byla skvělá a určitě pojedeme i další rok a očekáváme od toho spoustu nových věcí.