10 letos prozatím nejsledovanějších Netflix seriálů v Česku

Foto: Archive 81, Zaklínač, Hra na oliheň /vše Netflix)

Na Netflixu v Česku se letos nejvíce daří Zaklínači, jen o několik pater zaostávají španělský hit Papírový dům a jihokorejská Hra na oliheň. Mezi nejsledovanější desítkou prozatím nechybí ani reality-show s hvězdičkou Too Hot to Handle, hororová série Archive 81 nebo Emily in Paris.

10. Fantastická výchova (2 řady)

Ovdovělá máma je odhodlaná rozluštit tajemství nově probuzených superschopností svého synka. Přitom ale chce jeho mimořádné nadání udržet pod pokličkou. Průměrně přijatý americký sc-fi seriál z produkce Michaela B. Jordana a scénáristky dalšího Netflix seriálu Dash & Lily.

9. Kitz

Číšnice z Kitzbühelu se chce pomstít dívce, která podle ní může za smrt jejího bratra. Pronikne přitom do nablýskaného světa party bohatých mnichovských teenagerů. Napínavý seriál pro mladé, který se překvapivě drží mezi nejsledovanějšími seriály v tomto roce.

8. Hra na oliheň

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. Brutální zkouška morálky a lidskosti. Celosvětově nejúspěšnějšímu Netflix seriálu se v Česku daří i letos. Druhá řada je již ve výrobě.

7. Too Hot to Handle (3 řady)

Na rajském pobřeží se setkávají krásní a nezadaní, aby si zahráli o lákavou odměnu. Má to ale háček – jestli chtějí vyhrát, musí se vzdát sexu. Kontroverzní reality-show má ve světě velkou oblibu a nejinak tomu je na Netflixu v Česku.

6. Emily in Paris (2 řady)

Marketingová manažerka Emily Cooperová sbalí v Chicagu kufry a odjede za prací snů do Paříže. V novém životě musí řešit pracovní trable, přátele i lásku. Seriál od Darrena Stara (Sex ve městě), ve kterém si Lily Collins užívá krásy Paříže. Nominace na Zlatý glóbus.

5. Papírový dům (5 řad)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. Španělský hit loni uvedl svou poslední řadu, nicméně v jihokorejské produkci již vzniká remake. Uvidíme ho opět na Netflixu.

4. Archive 81

Archivář dostane za úkol opravit poškozené videokazety a při tom se zaplete do děsivé záhady, ve které figurují pohřešovaná režisérka a členové ďábelské sekty. Z produkce Jamese Wana, režiséra hororových hitů jako V zajetí démonů a Insidious.

3. All of Us are Dead

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. Strhující hororový thriller podle oblíbeného stejnojmenného webtoonu, ve kterém se moci chopí nemrtví. Další úspěšný jihokorejský seriál.

2. Drž se blízko

Carlton Flynn zmizí přesně 17 let potom, co se ztratil Stewart Green, a mezi lidmi, kteří jsou s oběma muži nějak spojení, to spustí řetězovou reakci. Cush Jumbo (Dobrý boj) a Richard Armitage (Hobit) v adaptaci románu Harlana Cobena. Britská osmidílná minisérie.

1. Zaklínač (2 řady)

Geralt z Rivie, nájemný zmutovaný lovec příšer, cestuje za svým osudem bouřlivým světem, kde lidé jsou často ohavnější než různé bestie. Henry Cavill v hlavní roli výpravného fantasy seriálu na motivy Andrzeje Sapkowskiho. Prozatím dvě řady, již brzo ale uvidíme na Netflixu prequel s názvem Blood Origin.