Uncharted: Nathan Drake se představuje v prvním traileru

Foto: Sony Pictures

Novodobý Indiana Jones a vážný videoherní konkurent Lary Croft. I tak by se dal nazvat charismatický a fanoušky milovaný protagonista dnes už kultovní série Uncharted. O filmu s ním už fanoušci sní docela dlouho. Vážným kandidátem na titulní roli byl v minulosti kupříkladu sympaťák Nathan Fillion (s tím nakonec vznikl i výborný fanfilm). V oficiální adaptaci se nakonec role Drakea zhostí představitel Spider-Mana Tom Holland. Úlohu jeho mentora Sullyho pak dostal Mark Wahlberg (který byl také původně v hledáčku studia pro Nathana Drakea). Projekt nedávno dostal první upoutávku, kterou vám přinášíme níže…

Snímek vcelku věrně zachycuje atmosféru her, i přepálenou akci, která je jejich přímou součástí. Jak moc se snímek nakonec podaří (a do jaké míry se povede prolomit pomyslné prokletí herních adaptací) je otázkou, vypadá to však velmi nadějně.

Až by jeden filmu odpustil mládí Nathana a fakt, že Sully nemá svůj typický knír. V traileru je několik zmínek o Drakeovu bratrovi, který se objevil až ve čtvrtém dílu předlohy. Na druhou stranu pracovní podtitul filmu zní Drake’s Fortune, což je název druhé hry.

Dá se tedy očekávat že adaptace si bude brát inspiraci v celé sérii a nebude ji striktně adaptovat pro filmové plátno (což je postup, který filmaři zvolili zrovna tak i u HBO produkovaného seriálu podle hry The Last of Us, vytvořené stejným vývojářským studiem Naughty Dog). To je rozhodně plus, protože hra samotná užívá dosti filmový způsob vyprávění.

Nathan (který je přímým potomkem slavného objevitele a lovce pokladů sira Francise Drakea) se Sullym zde budou pátrat po bájném pokladu v patách s bandou záporáků v čele s Antonio Banderasem. Zároveň budou nacházet vodítka ohledně Nathanova ztraceného bratra. Nezbývá než tvůrcům držet palce, protože potenciál pro dobrodružnou akční sérii by tu rozhodně byl víc než značný.

O režii filmu Uncharted se postaral Ruben Fleischer (Zombieland, Venom). V hlavních a vedlejších rolích se představí Tom Holland, Bryan Cranston, Mark Wahlberg, Antonio Banderas, Tati Gabrielle, Sophia Ali, Patricia Meeden, Sarah Petrick, a další.

Snímek má premiéru 22. února.

Foto: Sony Pictures
Foto: Sony Pictures