41 nejlepších filmů a seriálů, které Netflix přidal v poslední době

Foto: Nahý režisér, Lucifer, Ruróni Kenšin (Netflix)

Přehled toho nejlepšího, co Netflix přidal do nabídky od začátku května k dnešnímu dni. Filmy z vlastní produkce, nestárnoucí klasiky, skvěle hodnocené seriály, minisérie a dokumenty.

Apollo 11

Dokument o historickém přistání mise Apollo 11 na Měsíci v roce 1969, který díky nově nalezeným záznamům a zvukovým nahrávkám nabízí detailní pohled do jejího zákulisí.

Atypický – 4. řada

Když se autistický teenager rozhodne najít si přítelkyni, jeho snaha o větší nezávislost přivede celou rodinu na cestu za sebepoznáním.

Bažina – 2. řada

V polském městě na začátku 80. let najdou zavražděnou prostitutku a vedoucího mládeže. Policie ale s případem zachází tak, že vzbudí podezření dvou novinářů.

Castlevania – 4. řada

Lovec upírů se snaží zachránit město obležené armádou příšer, které velí sám hrabě Drákula. Podle klasické počítačové hry.

Dobrý doktor – 4 řady

Šikovný, ale autistický chirurg se syndromem učence nastupuje do prestižní nemocnice. Jenže pacienti i ostatní zaměstnanci ho nepřijímají zrovna s důvěrou.

DOTA: Dračí krev

Rozpolcený, ale odvážný Dračí rytíř musí využít sílu draka, kterou v sobě nosí, aby porazil zabijáckého démona. Výpravná fantasy podle online hry.

Elita – 4. řada

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou.

Halston – 1. řada

Vedl módní impérium a diktoval styl tehdejší doby. Americký návrhář Halston zakusil nevídanou slávu – než se jeho život začal hroutit.

Hobit: Bitva pěti armád

Na Bilba a trpaslíky se valí rozhodující útok. Armády Středozemě mezitím míří na Osamělou horu a brousí si zuby na Šmakovo zlato.

Jak se stát bohem na Floridě – 1. řada

Kurážná zaměstnankyně akvaparku Krystal Stubbsová stoupá v hierarchii FAM – sekty a výnosného pyramidového podvodu, který kdysi ožebračil její rodinu.

Jak se stát tyranem – 1. řada

Foto: Netflix

Každý diktátor musí znát triky, jak si získat a udržet moc. Lehce cynický dokumentární seriál o despotech v dějinách lidstva.

Kill Bill a Kill Bill 2

Živila se jako zabiják, ale stala se terčem útoku svého nelítostného šéfa Billa a jeho vrahů. Jenže přežila a teď plánuje krutou pomstu.

Kominského metoda – 3. řada

Učitel herectví Sandy Kominsky se svým nejlepším přítelem Normanem Newlanderem si navzájem pomáhají zvládat všechny peripetie stárnutí s humorem.

Kouzelný drak

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství.

Loupeže – 1. řada

Neobyčejné loupeže, o které se pokusili obyčejní lidé a skoro jim to vyšlo – ať už kradli miliony v hotovosti nebo luxusní bourbon. Seriál o skutečných zločinech.

Love, Death & Robots – 2. řada

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. Sledovat zásadně v soukromí!

Lucifer – 2. část 5. řady

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd.

Malena

Dvanáctiletý Renato se zamiloval do Maleny. Když o ní ale místní žárlivci začnou šířit drby, musí Renato zjistit, co je pravda a co lež.

Máme jasno – 3. řada

Tenhle naučný seriál z dílny studia Vox prozkoumává širokou škálu témat, jakými jsou divoký svět K-popu, nárůst popularity kryptoměn nebo neustále selhávající diety.

Mladá modrá krev – 1. řada

Princ Wilhelm si zvyká na nový život na prestižní Hillerské internátní škole. Naslouchat hlasu vlastního srdce ale bude těžší, než si myslel.

Nabarvené ptáče

Židovský kluk se na cestě východní Evropou stává svědkem hrůz a zvěrstev druhé světové války. Adaptace románu, který v roce 1965 napsal Jerzy Kosiński.

Nahý režisér – 2. řada

V Japonsku osmdesátých let dokázal jeden odhodlaný muž v každém neúspěchu najít novou příležitost. Jmenoval se Tóru Muraniši a v branži způsobil úplnou revoluci.

Navillera – 1. řada

Starý muž má sen, mladý má zase dar. Jeden druhému pomůže zapomenout na drsnou realitu a splnit si sny o kariéře v baletu.

Na pohodu – 2. řada

Standupová komička Mae Martin se snaží zorientovat v novém vášnivém a složitém vztahu se svojí přítelkyní George a zároveň se potýká s úskalími střízlivosti.

Nevina – 1. řada

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky.

Než jsem tě poznala

Lou je skromná a plná života. Když ale začne pečovat o bohatého, cynického svobodného mládence, co je po nehodě na vozíku, čeká ji rozhodování o srdečních záležitostech.

Potulný samuraj Kenšin – 4 filmy

V roce 1879 se Kenšin a jeho spojenci musí postavit zatím nejmocnějšímu nepříteli: Kenšinovu bývalému švagrovi Enišimu Jukiširovi a jeho poskokům, kteří přísahali pomstu.

Práva – 1. řada

Na prestižní škole dojde k děsivému neštěstí. Přísný profesor práva a jeho ambiciózní studenti ale zkusí využít svých znalostí a dosáhnout spravedlnosti.

Prolomit hranice: Naše planeta je věda

David Attenborough a vědec Johan Rockström zkoumají rozvrat biodiverzity na planetě Zemi a hledají způsob, jak odvrátit krizi.

Ragnarök – Konec světa – 2. řada

V norském městečku, které sužuje znečištění a děsí tající ledovce, se konec světa zdá být až moc skutečný. K bitvě s dávným zlem bude potřeba legenda.

Rodina na baterky

Vyjeli si na pořádný výlet, ale robotí apokalypsa jim zatla tipec. Teď má Mitchellovic rodinka, ulítlá jako žádná jiná, na krku záchranu celého lidstva.

Samovi synové: Bloudění v temnotách – 1. řada

Případ takzvaného Samova syna se stal pro novináře Mauryho Terryho celoživotní obsesí. Došel totiž k závěru, že ve vraždách měla prsty sekta satanistů.

Sbohem, baby

V drsné bostonské čtvrti se ztratí čtyřletá holčička, ale policie si s případem neví rady. Rodina proto najme dva soukromé detektivy, aby zjistili, co se vlastně stalo.

Směr nebe – 1. řada

Muž s Aspergerovým syndromem a jeho strýc propuštěný z vězení vyklízejí věci po zemřelých lidech. Z nich se dozvídají jejich příběhy, které vyprávějí pozůstalým.

Sweet Tooth: Chlapec s parožím – 1. řada

Roztomilý kluk, co je napůl člověk a napůl jelen, se s mrzutým chlápkem, který ho vzal pod křídla, vydává hledat nový začátek v nebezpečném postapokalyptickém světě.

Talentovaný pan Ripley

Foto: Paramount Pictures

Okouzlující sociopat se vetře do přízně bohatého mladíka a užívá si život plný přepychu. A aby o luxusní životní styl nepřišel, je schopný úplně všeho.

Tenkrát poprvé – 2. řada

Indicko-americká teenagerka zažila traumatický rok. Teď by chtěla hlavně poskočit na žebříčku popularity – jenže kamarádi, rodina ani její pocity jí to vůbec neulehčují.

Tři kroky od sebe

Stella Grant je obyčejná sedmnáctiletá holka. Jenže na rozdíl od většiny teenagerů tráví spoustu času v nemocnici jako pacient s cystickou fibrózou.

Věřte mi: Únos Lisy McVeyové

Foto: Netflix

Holka z Floridy se stane obětí děsivého únosu, ale podaří se jí utéct. Jenže rodina ani úřady pak jejímu příběhu nevěří. Podle skutečné události.

Vincenzo – 1. řada

Korejsko-italský právník pracující pro mafii dá při návštěvě rodné země všemocné korporaci okusit jejich vlastní medicínu a postaví se pro jednou na stranu spravedlnosti.

Warcraft: První střet

Fantasy příběh podle oblíbené videohry, ve kterém portál otevře draenorským bojovníkům cestu na Azeroth a vypukne válka mezi lidmi a orky.