10 filmů na Amazon Prime, které musíte vidět po Válce zítřka

Foto: Amazon Prime Video

Velkolepá sci-fi Válka zítřka, ve které Chris Pratt zachraňuje budoucnost světa, byla začátkem července uvedena na službě Prime Video od Amazonu. Pokud jste si ji předplatili nebo stále jste ve zkušební době, přinášíme dalších deset filmových tipů, které si zde nenechat ujít. Jinde je totiž většinou nenajdete.

7500

Když se teroristé zmocní letu z Berlína do Paříže, mladý americký druhý pilot je nucen bojovat s nimi o životy posádky a cestujících, jeho úsilí mu však komplikuje překvapivý vztah k jednomu z únosců. (uvedeno s českými titulky a dabingem)

Borat 2

14 let poté, co natočil film o své cestě napříč USA, riskuje Borat život a končetiny, když se vrací se svou mladou dcerou do Spojených států, a vypráví více o kultuře, pandemii COVID-19 a politických volbách. (uvedeno s českými titulky a dabingem)

Mapa dokonalých maličkostí

Dva adolescenti uvíznou v časové smyčce. On se z ní chce dostat ven, ona chce zůstat. Šanci mají, pouze když společně najdou malé, přehlédnutelné okamžiky a odhalí jejich význam v monotonii života. (uvedeno s českými titulky)

Nedotknutelní

Čerstvě propuštěný vězeň Dell Scott (Kevin Hart) je nezaměstnaný, nemůže se vídat se synem a hledá, jak z toho ven. Osud mu přihraje životní příležitost – práci pečovatele u multimilionáře Philipa (Bryan Cranston), který je po nehodě při paraglidingu od krku dolů ochrnutý. (uvedeno bez češtiny)

Nezměrnost noci

Na sklonku padesátých let jedné noci v Novém Mexiku objeví mladá operátorka telefonní ústředny Fay a charismatický DJ z rádia Everett podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla změnit jejich malé město i budoucnost lidstva. (uvedeno s českými titulky a dabingem)

Pěkně blbě

Snímek Pěkně blbě je inspirovaný skutečným příběhem Kumaila Nanjianiho, komika pákistánského původu, a studentky Emily (Zoe Kazan), kteří se do sebe zamilují. Jejich vztah se však potýká s rozdíly kultur, z nichž pocházejí. (uvedeno s českými titulky)

Sound of Metal

Metalový bubeník Ruben přichází o sluch. Když mu doktor sdělí, že se jeho stav zhorší, myslí si, že jeho kariéra i život jsou u konce. Jeho přítelkyně Lou tak přihlásí někdejšího závisláka na odvykání pro neslyšící. (uvedeno s českými titulky)

Strýček Frank

V roce 1973, když se Frank Bledsoe se svou 18letou neteří Beth vydají na cestu autem z Manhattanu do Creekvillu v Jižní Karolíně na pohřeb rodinného patriarchy, nečekaně se k nim přidá Frankův milenec Walid. (uvedeno s českými titulky)

Vzduchoplavci

V roce 1862 se odvážná pilotka balonu Amelia Wrenová (Felicity Jones) spojila s průkopníkem meteorologie Jamesem Glaisherem (Eddie Redmayne), aby rozšířili lidské vědomosti o počasí a vylétli výš než kdokoli v dějinách. (uvedeno s českými titulky a dabingem)

Zpráva

Hlavní postavou thrilleru založeného na skutečných událostech je idealistický pracovník Senátu Spojených státu amerických vedoucí vyšetřování Zadržovacího a výslechového programu CIA po 11. září. Odhaluje, kam až byla CIA schopná zajít, aby před americkou veřejností skryla brutální tajemství. (uvedeno s českými titulky a dabingem)