Princezna zakletá v čase: Nejpovedenější pohádka poslední doby míří na Netflix

Foto: Bohemia MP

Pohádkový hit, ve kterém čarodějnice Murien zaklela princeznu Ellenu do časové smyčky, se dostane na Netflix již příští týden.

Princezna zakletá v čase to měla s premiérou složité. Nejdříve se měla konat v březnu 2020, premiéra se ale kvůli covidu přesunula až na září. Po měsíci se ovšem kina opět uzavřela. Krom toho, že se s dosavadním otevíráním kin dostala po dlouhé době opět na plátna, na Mezinárodní den dětí (1. června) se objeví také na Netflixu.

Ačkoli se pohádka v kinech promítala pouze několik týdnů, oslovila mnoho diváků. Snímek udělal na mnohé diváky tak dobrý dojem, že se o filmu mluví jako o jedné z nejlepších českých filmových pohádek posledních let. Snímek už má za sebou i televizní premiéru.

Hlavní úlohu princezny Elleny se zhostila Natalia Germani, její kamarádku Amélii ztvárnila Eliška Křenková a prince Jana si zahrál Marek Lambora. Spolu musí porazit jejich úhlavní nepřátele – čas a čarodějnici Murien, kterou ztvárnila Simona Zmrzlá. Dále se ve snímku objevili známí čeští herci Jan Révai, Roman Zach, Vladimír Polák, Martin Písařík nebo Martin Dejdar.

Princeznu zakletou v čase režíroval Petr Kubík, který se také podílel na scénáři. Je to jeho první pohádka a také jeho první velký filmový úspěch. Není tedy divu, že chystá pokračování, kterého se nejspíše dočkáme příští rok.