10 dobrých filmů, které Netflix odstraní v polovině dubna

Foto: A-Film Benelux, Warner Bros., Lionsgate

Netflixu v polovině dubna končí licence na deset výborných filmů. Většinu z nich ale na službě najdeme pouze v anglickém rozhraní (filmy totiž neobsahují ani české titulky). Pokud ovšem češtinu na Netflixu nevyžadujete, nebo si titulky zvládnete nahrát ve svém internetovém prohlížeči, máte poslední šanci tyto filmy vidět, než z Netflixu příští týden zmizí. Už za čtyři dny v obsahu nenajdeme drama ze světa velkých peněz Den před krizí, akčnák Dokonalá loupež s Gerardem Butlerem nebo Ďáblova dvojníka se skvělým Dominicem Cooperem. Češtinu z následující seznamu nabízejí pouze animák Já, padouch a bláznivá komedie U konce světa.

13

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. (do 14. dubna, bez češtiny)

Den před krizí (Margin Call)

Thriller ze světa velkých peněz vypráví příběh klíčových postav investiční firmy v průběhu jednoho z prvních dnů finanční krize, jež se rozpoutala roku 2008. Když nezkušený finanční analytik Peter Sullivan (Zachary Quinto) odhalí informace, které mohou jeho firmu poslat ke dnu, vyvolá tím řetězec rozhodnutí. (do 14. dubna, bez češtiny)

Dokonalá loupež (Den of Thieves)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (do 14. dubna, bez češtiny)

Ďáblův dvojník (The Devil’s Double)

Píše se rok 1987. Bagdád se stal rájem nechvalně proslulých boháčů. Místem, kde se dá koupit cokoliv, pokud na to máte. Je to město plné intrik a korupce – rejdiště iráckého Černého prince Udaje Husajna. (do 14. dubna, bez češtiny)

Final Girl

Skupina chlapců loví, mučí a zabíjí v lese mladé dívky. Do jejich školy nastupuje nové děvče, které vypadá jako perfektní oběť. Netuší však, že dívka je trénovaný zabiják a její finální zkouškou je zabít tyto mladé vrahy. (do 14. dubna, bez češtiny)

Poslední tvář (The Last Face)

Milostný příběh doktora Miguela (Javier Bardem) a ředitelky organizace humanitární pomoci Wren (Charlize Theron) vypukne uprostřed hrůzami války sužované Libérie. Dvojice musí najít způsob, jak si udržet svůj vztah v mimořádně těžkých podmínkách, v nichž se oba snaží pomáhat. (do 14. dubna, bez češtiny)

Skryté zlo (The Bye Bye Man)

Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. (do 14. dubna, bez češtiny)

Já, padouch

Ve šťastném předměstském sousedství, obklopeném bílým plaňkovým plotem a kvetoucími keři růží, stojí černý dům s mrtvým trávníkem. Aniž by to sousedé věděli, hluboko pod tímto domem je obrovský tajný úkryt. (do 16. dubna, české titulky)

Pašerák (The Mule)

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. (do 16. dubna, bez češtiny)

U Konce světa

Partička dávných kamarádů se po letech sejde v rodném městě, aby dotáhli do konce flám, který kdysi načali. Suchá britská komedie, tentokrát říznutá žánrem sci-fi, završuje volnou trilogii žánrových parodií, která začala filmem Soumrak mrtvých a Jednotka příliš rychlého nasazení. (do 16. dubna, české titulky)