Mads Mikkelsen jedná o roli Grindelwalda

O nepříliš příjemné zprávě, že hvězdný Johnny Depp končí v roli černokněžníka Grindelwalda ve Fantastických zvířatech, jste asi už slyšeli. Pokud náhodou nevíte, oč jde, poslouží dobře tento předchozí článek. Po Deppově odchodu tak studio Warner Bros. pro roli hledá náhradu. Dle posledních zpráv o ní jedná výborný dánský herec…

Muž, který jako by se pro role záporných či morálně nejednoznačných postav zrodil. Mads Mikkelsen jistě nejednomu divákovi utkvěl jako záporák Le Chiffre v bondovce Casino Royale, či titulní postava seriálu Hannibal. Z nedávných snímků jmenujme třeba chválené drama Chlast, či na Netflixu uvedený akční thriller Polar. Mikkelsen se objevil i jako hlavní záporák ve filmu Doctor Strange z produkce studia Marvel.

Bude přinejmenším zajímavé sledovat, jak Mikkelsena (který se objektivně vzato na roli opravdu hodí (dokonce by Deppovi mohl v roli být i podobný) a je velmi charismatickým hercem) přijmou fanoušci. Byť Depp se svým odchodem na žádost studia Warner Bros. v souvislosti s kauzou ohledně jeho bývalé partnerky Amber Heard neváhal, právě fanoušci už sepsali petici, požadující jeho návrat.

Mads Mikkelsen podle všeho jedná se studiem o podmínkách a jeho účast je tak skoro jistá. Třetí díl série Fantastická zvířata zavítá do kin v červenci 2022 (premiéra tak byla přesunuta z původního listopadu 2021). O režii se i tentokrát postará David Yates, přičemž scénář mají na starosti J. K. Rowlingová a Steve Kloves.