Ridley Scott chystá nového Vetřelce! Jak to bude s návazností?

Vetřelec

Filmy o Vetřelci se nesmazatelně zapsaly do popkultury a získaly si široké zástupy fanoušků. Když potom po letech, duchovní otec série a režisér prvního filmu Ridley Scott oznámil návrat do tohoto světa, vypadalo to opravdu velkolepě. Prometheus však i přes precizní režii poskytl slabý příběh, vyvolávající více otázek, než kolik poskytl odpovědí. Přesto se dočkal pokračování, kde už se i názvem snímek hrdě hlásil k původní sérii. Jenže Vetřelec: Covenant také velký úspěch nezaznamenal. Scott to ale nevzdává. Co tedy o dalším Vetřelci víme?

Ridley Scott potvrdil, že pracuje na dalším snímku ze světa Vetřelců. Prý nemáme očekávat, že by se nový snímek vydal ve stopách výše zmíněných. Dle všeho půjde o nový prequel. Scott by se dle vlastních slov rád vrátil a odhalil toho více o světě vetřelců. Jejich původ a účel. Kdo je vytvořil? Ač tedy víme, že půjde o další prequel, nevypadá to, že by se odehrával v podobném čase jako Prometheus a Covenant. Což jistojistě někoho potěší a někoho zase naštve.

Ač se Ridley Scott zdá být nadšen z možnosti poodhalit další úhly příběhu, může chvíli trvat, než se na dalšího Vetřelce v kinech podíváme. Je taky otázka, zda bude mít tvůrce dostatečně silnou látku ke zfilmování, a jestli nebude tato sága následovat Terminátora, který i přes poslední velice slušný pokus o restart v podobě několikátého remaku s podtitulem Temný osud prostě dospěl do fáze, kdy i přes nepopiratelné kvality fanoušky nezajímal.

Pokud vám na mysl automaticky přistála otázka k účasti Signourney Weaver, můžeme ji docela pravděpodobně vyloučit. V poměrně nedávném rozhovoru se na téma pátého Vetřelce rozpovídala s tím, že neví, ale že se Ridley Scott vydal jiným směrem a příběh Ripleyové tak pravděpodobně byl odvyprávěn a postava si zaslouží odpočívat…

Režisér se tak možná pokusí o restart jednoho ze svých nejznámějších děl. Vetřelec bude pokračovat bez návaznosti na Promethea. I přes velké plány, které filmový tvůrce má, to může dopadnout jakkoli. Snad tedy scénář bude stát za to a natáčet se začne už brzy.