Nejlepší filmy Charlieho Hunnama

nejlepší filmy charlie hunnam

Charlie Hunnam, hvězda seriálu Zákon Gangu, se objevuje na stříbrném plátně od roku 1999. Na kontě má hned několik úspěšných filmů, přičemž ten poslední, Gentlemani, patří k tomu nejlepšímu, co jsme loni viděli. Znáte nejlepší filmy tohoto britského herce?

Gentlemani

Zdroj: STX Entertainment

O tom, že filmový rok u nás začíná neskutečně silně, není sporu. Nu a o tom, že Gentlemani jsou zatím pokud ne nejlepším, tak rozhodně nejzábavnějším filmem, jaký jsem měl tu čest letos vidět rovněž. Jsou prošpikovaní nabroušenými, vtipnými dialogy, úchvatnou prací s kamerou, herci, kteří předvádí životní výkony a řadou natolik ikonických scén, až z toho přímo čiší kultovní potenciál. Guy Ritchie nejen, že natočil perfektně vypointovaný, obsazený a do všech detailů naprosto vypiplaný filmový opus, on navíc vykročil z vlastního stínu a překonal vše, co dosud filmovému světu dal. Výsledkem je pak dokonale vycizelovaná gangsterka, která ani vteřinu nenudí a funguje snad po všech myslitelných stránkách. Pokud si nějaký z filmů v kině zaslouží vaši pozornost hned několikrát, jsou to Gentlemani. Tohle není jen návrat ke kořenům, ale něco víc. Už dlouho jsem si film v kině takto neužil. Ritchie je zpět v nejlepší možné formě! (Tomáš Lesk)

Hooligans

Zdroj: Freestyle Releasing

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner (Elijah Wood), přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem (Charlie Hunnam), a je vtažen do temného a násilného světa fotbalových „hooligans“. Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a často násilnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a brutálních následcích života na hraně… Film má i dvě pokračování, která ale nenavázala na úspěch prvního dílu a byla skoro zapomenuta.

Král Artuš: Legenda o meči

Zdroj: Warner Bros.

Co na tom, že je tu stavěno klišé nad klišé… Co na tom, že Ritchiemu mnohem více svědčí městská hláškovací akce, než výpravné fantasy, a že celý film má s legendou společných jen pár jmen a příběhových motivů… Když to celé vlastně přes všechny neduhy tak perfektně funguje? Král Artuš: Legenda o meči není počin dokonalý, ale je rozhodně zábavný. Odhlédnete-li od příběhového/historického podhoubí a zaměříte se na film samotný, dostává se vám režijním pojetím zcela jedinečné žánrové jednohubky, která rychle uplyne, zabaví, a u níž se já osobně určitě nebudu bránit dalšímu zhlédnutí. Samotný závěr, brnkající s nadsázkou sobě vlastní na nostalgickou notu, pak naznačuje, že to celé má s původní legendou přece jen něco málo společného. A koneckonců, sledovat stále ten stejný příběh bez jakýchkoli inovací je přece jen trochu nudné… Guy Ritchie už dříve u dvoudílného Sherlocka Holmese dokázal, že klasickou látku lze uchopit inovativně, přetvořit ji v akční popcornovku, a stále zachovat duši a esenci původní látky, pro kterou je tak milována… (Tomáš Lesk)

Motýlek

Zdroj: Pioneer Films

Natočeno podle světových bestsellerů Papillon a Banco. Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje.

Nicholas Nickleby

Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer

Nicholasův otec umřel a rodina je na mizině. Matka a sestra se vydávají do Londýna vyhledat pomoc strýčka Ralpha. Ten chce ale rodinu rozeštvat a tak mladého NICKA pošle do internátní školy. Nicholas se zde spřátelí s Smikem a pak uteče s jediným cílem v srdci – znovu sjednotit rodinu Nicklebyů … Přidejte se k němu na nezapomenutelné a dobrodružné cestě! Nicholas Nickleby, příběh o intrikách, odvaze a dobrém srdci.

Potomci lidí

Zdroj: Universal Pictures

Tuto fantastickou budoucnost trápí ojedinělý problém. Neplodnost se rozšířila tak masově, že se na světě nerodí vůbec žádné děti a tak lidstvo pomalu, ale jistě vymírá. Z důvodu této krize se rozmáhá anarchie, kterou se snaží vláda potlačit. Zbývají jen malé skupinky odboje. Hlavní hrdina Theo (Clive Owen) se dostane do odbojové skupiny, kde se stihne i znovu zamilovat do tamější aktivistky Julian (Julianne Moore). Zničeho nic se ale pak objeví těhotná dívka. Podaří se včas uprchnout a dostat dívku do záchranného tábora, aby nepadla do rukou politiků? Další z mistrovských kousků Alfonse Cuaróna, který se kromě režie podílel i na scénáři, s vynikající hudbou a napínavým dějem, určitě nesmíte vynechat. Charlie Hunnam se zde objevuje ve vedlejší roli. (Anna Svatková)

Purpurový vrch

Zdroj: Universal Pictures

Guillermo del Toro je velice zručný režisér a jeho rukopis je znatelný na první pohled. Dokáže vytvořit originální a zapamatovatelné fikční světy a vyprávět kvalitní příběhy, jako například ve Faunově labyrintu. Bohužel od Pacific Rim zůstalo jen u těch na pohled lahodících fikčních světů. Je tomu i v novince Purpurový vrch, kde del Toro na svůj skvělý vizuál a originální zobrazení duchů narouboval klasický horror o strašidelném domě, kde se hlavní hrdinka musí potýkat s minulostí samotného domu. Je velká škoda, že film jede podle klasické šablony, jednotlivé twisty nejsou nijak překvapující a jednotlivé lekačky moc nezabírají. Naštěstí hodně vylepšuje herecké obsazení, ale ani to nezachrání naprosto průměrný film. (Roman Toupal)

The Ledge

Zdroj: IFC Films

Film z roku 2011, který režíroval Matthew Chapman podle vlastního scénáře. Film zachycuje dialog muže, který chce skokem ze střechy spáchat sebevraždu, a policisty, který mu v tom chce zabránit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin (Charlie Hunnam). Skvěle obsazený thriller (Terrence Howard, Liv Tyler, Patrick Wilson), který vznikl v americko-německé koprodukci.

Trojí hranice

Zdroj: Netflix

Tým vojenských veteránů (Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Pedro Pascal, Garrett Hedlund) se sejde, aby okradl vůdce drogového kartelu v Mexiku. Se svými bohatými vojenskými a špionážními zkušenostmi věří, že akce proběhne bez jakýchkoliv zádrhelů. Tom Davis, jenž nese přezdívku Redfly, vede celou akci a dostane svůj tým do nebezpečí, když se loupež zvrtne a zůstanou uvězněni s hromadou peněz v nepřátelském území bez cesty ven. (Tereza Filounková)

Ztracené město Z

Zdroj: Amazon Studios

Snímek si rozhodně vybral ke zpracování silné téma. Příběh Percyho Fawcetta je přinejmenším fascinujícím dobrodružstvím a rozhodně si zaslouží být šířen dál. Otázkou ovšem je, jestli je tento snímek tím nejlepším způsobem. Velkým nedostatkem je velice přehnaná stopáž, která by zasloužila výrazně zkrátit. Tak jak je, je film zdlouhavý a neudrží pozornost. Některé scény navíc působí zbytečně, někdy vyloženě nesedí ke zbytku snímku. Vyzdvihnout je ovšem nutné herecké výkony protagonistů, které jsou asi hlavním důvodem, proč kdyžtak o zhlédnutí uvažovat. Suma sumárum, nedá se říct, že by šlo o vyloženě špatný snímek, ale ani nějak extra výjimečný či skvělý. Pokud nebudete vědět, co s volným večerem, nejspíš poslouží jako uspokojivá výplň (už jen kvůli zajímavému tématu), ale překotný běh do nejbližšího kina bych si asi rozmyslela. (Barbora Dršková)