Všude dobře, doma nevím: Originální komedie míří i k Vám domů

Podívejte se na trailer francouzsko-tuniské komedie Všude dobře, doma nevím, kterou už brzy budete moci zhlédnout dvěma způsoby v pohodlí domova.

V originálním snímku o mladé psychoterapeutce, která se po letech vrací z Paříže do rodného Tunisu, aby si zde otevřela vlastní ordinaci, září v hlavní roli Golshifteh Farahani (Paterson, Labyrint lží). Příběh o boření předsudků, nových přátelstvích a návratu ke kořenům je prostoupen jemným humorem pramenícím z kontrastů mezi emancipovanou Selmou a její rodnou zemí, kde jsou obyvatelé sice vřelí a přátelští, ale zastávají řadu konzervativních názorů a jen těžko hledají pochopení pro její profesi a přístup k životu. Selma je ale odhodlaná uspět, staví se k problémům čelem a nové prostředí jí čím dál více přirůstá k srdci.

Film Všude dobře, doma nevím měl světovou premiéru na festivalu v Benátkách, následně byl uveden na prestižních přehlídkách v Torontu, Londýně a Pusanu.

Všude dobře, doma nevím je celovečerním debutem francouzské režisérky tuniského původu Manele Labidi. „Důležitou inspirací pro mě byly italské komedie ze 60. a 70. let. Líbí se mi, jak zpracovávají politická a sociální témata pomocí humoru a satiry,“ říká mladá tvůrkyně. Hlavní postava sebevědomé Selmy, která má se svou rodnou zemí po letech v zahraničí komplikovaný vztah, je inspirována režisérčiným životem. „Skrz postavu Selmy zkoumám svůj rozporuplný vztah s touto zemí, kterou znám, jejímž jazykem plynně mluvím, ale často se od ní cítím hodně vzdálená,“ dodává Labidi.

Všude dobře, doma nevím bude od čtvrtku 21. května možné zhlédnout v online videopůjčovně Aerovod. O den dříve, ve středu 20. května ve 20:30, bude film uveden v premiéře ve virtuálním kinosále projektu Moje kino LIVE.

Zdroj: Diaphana Distribution / Aerofilms