Nejlepší filmy Chrise Evanse mimo Avengers

Představitel Kapitána Ameriky Chris Evans se i mimo filmové universum Marvelu objevuje ve velmi zajímavých počinech. Vybrali jsme ty nejlepší napříč celou jeho kariérou, a neopomněli jsme ani seriálový klenot z tohoto roku.

Cellular

Zdroj: New Line Cinema

Jessica Martinová (Kim Basinger) je ničím z průměru nevyčnívající milující manželka a matka, která učí na střední škole. Zcela nenadále je však unesena na neznámé místo, přičemž vůbec netuší, co bylo příčinou únosu, ani kdo jsou její věznitelé. Náhodně se jí podaří prostřednictvím mobilního telefonu kontaktovat mladého muže jménem Ryan (Chris Evans), kterému popíše svou situaci a své obavy, že jí hrozí smrt z rukou neznámých únosců, kteří navíc mají v úmyslu unést i jejího manžela a syna.

Režie: David R. Ellis | ČSFD: 67 | IMDB: 6,5

Ledová archa

Zdroj: CJ Entertainment

Zemí, kterou zachvátila druhá doba ledová, už sedmnáct let projíždí vlak, v němž se tísní několik tisíc přeživších. Na chvostu nikdy nestavícího „sněhoborce“ pomalu dochází trpělivost utlačované lůze, které ve svobodném pohybu kupředu a konfrontaci s tajemným stvořitelem expresu Wilfordem brání po zuby ozbrojená malá armáda. Dystopický spektákl natočil jako svůj první anglicky mluvený film korejský mistr artových žánrovek Džun-ho Pon podle francouzského komiksu z roku 1982.

Režie: Džun-ho Pon | ČSFD: 67 | IMDB: 7,1

Na nože

Zdroj: Lionsgate US

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson.

Režie: Rian Johnson | ČSFD: 82 | IMDB: 7,9

Noc v New Yorku

Zdroj: RADiUS-TWC

Brooke spěchá domů do Bostonu, ale pronásleduje jí smůla. Okradou ji a navíc jí ujede poslední vlak. Nádraží zavírá, nemá ani dolar a venku ji čeká jen noční New York… V tu chvíli se osud smiluje a pošle jí do cesty zachránce v podobě pouličního hudebníka Nicka (Chris Evans). A tak začíná jedna noc v New Yorku, která může mnohé změnit…

Režie: Chris Evans | ČSFD: 72 | IMDB: 6,8

Street Kings

Zdroj: Fox Searchlight Pictures US

V Los Angeles už téměř žádný policajt není čistý a Tom Ludlow (Keanu Reeves) je toho zdárným příkladem. Důkazy se objevují jen tam, kde se to jeho týmu hodí a korupce je na denním pořádku. Problémy začnou ve chvíli, kdy se jeho partner, detektiv Terrance Washington (Terry Crews) rozhodne za Tomova tvrdého nesouhlasu se vším skoncovat a stát se pro změnu poctivým policajtem. Washington je zavražděn přímo před Ludlowovýma očima a ten, pronásledován pocitem viny se pouští ještě spolu s mladým detektivem (Chris Evans) do pátrání po vrazích. Pravda však může být mnohem horší než si dokázal představit a jisté je jen to, že ulicemi poteče krev.

Režie: David Ayer | ČSFD: 76 | IMDB: 6,8

Sunshine

Zdroj: 20th Century Fox UK

Děj britského sci-fi thrilleru, který natočil uznávaný režisér Danny Boyle, se odehrává v roce 2057 na palubě kosmické lodi Icarus 2, jejíž osmičlenná posádka má za úkol svrhnout na vyhasínající Slunce obří nukleární nálož a tím je znovu probudit k činnosti. Pokud se to nepodaří, rodná planeta sužovaná solární zimou vyhyne. Po šestnácti měsících strastiplné cesty dojde k poškození lodi, ztrátě spojení se Zemí a k nečekanému kontaktu s vrakem lodi Icarus 1, která byla před sedmi lety vyslána na stejnou misi, ale beze stopy zmizela.

Režie: Danny Boyle | ČSFD: 75 | IMDB: 7,2

Velký dar

Zdroj: Fox Searchlight Pictures US

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány.

Režie: Marc Webb | ČSFD: 80 | IMDB: 7,6

Vpich

Zdroj: Alchemy

Mike Weiss (Evans) je poněkud záhadný, ale skvělý mladý právník na vrcholu svých schopností. Je to ale také narkoman. Mike neustále bojuje o udržení rovnováhy mezí svými dvěma protichůdnými světy, kde se rychle žije – světem prostitutek a pouličních grázlů a světem energických advokátů a soudců. Když se zdravotní sestra na úrazovce Vicky (Shaw) v práci nakazí kontaminovanou jehlou, Mike a jeho přítel a partner Paul Danziger (Kassen) se neochotně ujmou jejího případu. Jak se do případu noří, zjišťují, že u významného poskytovatele zdravotní péče funguje rozsáhlý systém korupce, který za zisk dává všanc lidské životy.

Režie: Mark Kassen, Adam Kassen | ČSFD: 70 | IMDB: 6,8

Defending Jacob (seriálový bonus)

Zdroj: Apple TV+

Život rodiny se obrátí naruby, když je syn obviněný z vraždy spolužáka. V dramatickém thrilleru z právnického prostředí, adaptaci bestselleru Williama Landaye, hrají Chris Evans, Michelle Dockery a Jaeden Martell. Osmidílná minisérie z roku 2020 vychází na Apple TV+.

Režie: Morten Tyldum | ČSFD: 83 | IMDB: 8,3