Timothée Chalamet si zahraje mladého Boba Dylana

Film o životě a tvorbě Boba Dylana byl již natočený v roce 2007, jednalo se však o velmi experimentální filmové dílo, kdy byl život a žánry tohoto zpěváka rozčleněny do šesti různých postav a ztvárnilo jej šest různých herců, mezi nimiž byla i herečka Cate Blanchett, jenž si za ztvárnění Boba Dylana odnesla nominaci na Oscara. Nyní se můžeme těšit na klasický biografický žánr od režiséra Jamese Mangolda.

Z informací, které poskytlo studio Fox a režisér James Mangold, by se měl snímek věnovat začátku kariéry Boba Dylana a jeho postupné cestě k titulu hudební legendy své doby. Název filmu zatím není známý, ale podle referencí by mohl snímek nést jméno Going Electric. Název by měl referovat ke změně hudebního stylu z folku do rocku, kterou Dylan ve své kariéře prošel.

Mladý herec Timothée Chalamet se proslavil rolí homosexuálního dospívajícího chlapce v dramatu Dej mi své jméno, za roli si vysloužil první nominaci na Oscara. Jeho dalším úspěšným filmem bylo rodinné drama Beautiful boy, kde si zahrál drogově závislého dospívajícího chlapce, jehož otec, herec Steve Carell, se ho snažil před drogami ochránit. Momentálně jej můžete vidět v hlavní roli v historickém dramatu Král od Netflixu nebo v nadcházejícím úspěšném filmu Malé ženy od Grety Gerwig.

Režisér James Mangold nyní slaví celosvětový úspěch s životopisným filmem Le Mans ’66. Stojí také za režií dramatu Narušení s Angelinou Jolii a Winonou Ryder v hlavních rolích, hudebního filmu Walk The Line s Reese Witherspoon nebo sci-fi filmu Logan: Wolverine.

Velkou otázkou zůstává, zda písně ve filmu bude zpívat sám Timothée nebo budou pouštěny na playback. Dle blízkého zdroje herec momentálně bere lekce na kytaru.