Thor: Love and Thunder: Do rozjetého vlaku nastupuje další Batman

Představitel Batmana z obecně nejlépe hodnocené série s tímto hrdinou od režiséra Chritophera Nolana pravděpodobně ztvární jednu z rolí v nové sólovce Thora! Christian Bale patří k dlouhodobě nejvýraznějším hercům současného Hollywoodu. V poslední době zazářil kupříkladu ve výborném dramatu ze závodního prostředí – Le Mans ’66Jak se to tedy má s jeho vstupem do komiksového MCU?

Snímek Thor: Love and Thunder bude stejně jako poslední filmové dobrodružství boha hromu režírovat Taika Waititi. Můžeme se tak bezesporu těšit na smršť humoru a odlehčených scén, ale také pojetí, které se s Thorem Odinsonem nebojí slušně zamávat. Jako jedna ze zásadních postav se tu představí Natalie Portman v roli staré známé – Thorovy lásky Jane Fosterové, jež se zde stejně jako v komiksu ukáže být hodna kladiva Mjolnir a stane se tak ženským Thorem. Vrátí se také Tessa Thompson v roli Valkyrie a samozřejmě Chris Hemsworth v roli titulní. Více o tom, co zatím o tomto (a dalších) filmových projektech víme, se můžete dočíst zde.

Bude to tak opět film, jenž se nebude bát převracet naruby status quo. Magazín Collider jako první informoval o tom, že Christian Bale jedná s Marvel Studios o roli v tomto projektu. Oscarový herec tak obohatí marvelovské portofolio slavných tváří. Zajímavý je také fakt, že se jedná o již druhého představitele Batmana, který si zahraje v MCU (prvním byl Michael Keaton jako Vulture ve Spider-Man: Homecoming).

Samozřejmě se hned strhla debata ohledně toho, jakou roli známý britský herec ve snímku ztvární. Padla třeba už jména jako ďábelský záporák Mephisto (který by třeba Thorovi mohl dát podepsat smlouvičku o znovuzrození Asgardu), severský bůh Balder the Brave, nebo Beta Ray Bill, což je vesmírný válečník, jenž získal prakticky totožné schopnosti a zbroj, jaké má Thor. Může z toho být cokoli, podobně jako tomu ale bylo s obsazením Matta Damona v Ragnaroku – kde se jednalo o roli drobnější a humornou. Tak uvidíme, co z toho bude. Thor: Love and Thunder by měl jít do kin v listopadu 2021.