The Assistant: Gradující drama, které se dostane pod kůži

Filmový debut režisérky Kitty Green se vám dostane pod kůži. Už v samotném traileru graduje napětí až na samý vrchol. Jediný den v životě asistentky se slibnou budoucností, která se pustí do něčeho, co jí může navždy ovlivnit kariéru.

Jane právě dokončila vysokou školu a touží stát se filmovou producentkou. Stejně jako její předchůdci, i ona musí začít takzvaně od píky. Proto přijme nabídku na práci asistentky pro slavného magnáta zábavního průmyslu. Práce je rutinní a nezáživná, spousta vaření kávy, kopírování, zvedání telefonů a psaní emailů. Jane si však postupně uvědomí, že je součástí něčeho mnohem většího a nebezpečnějšího. Na povrch se derou různá tajemství, ukrývající se pod zdánlivě rutinními záležitostmi.

V hlavní roli se objevila mladá herečka Julia Garner, známá ze seriálu Ozark. Zahrála si ale i v několika filmech, převážně ve vedlejších rolích, například ve filmu Charlieho malá tajemství nebo Sin City: Ženská pro kterou bych vraždil. Větší prostor pak získala v road komedii s Lily Tomlin s názvem Babi. Ve vedlejších rolí se ve filmu objeví také polská herečka Dagmara Dominczyk nebo Matthew Macfadyen.

Premiéra snímku proběhne 31. ledna 2020.