Escape from Pretoria: Daniel Radcliffe utíká z afrického vězení

Pro dětské herce je mnohdy velice obtížné, vymanit se ze stínu svých prvních rolí, obzvláště pak, pokud jsou natolik ikonické, že je díky nim zná doslova celý svět. Právě taková byla první role Daniela Radcliffa, který ztvárnil postavu mladého čaroděje Harryho Pottera. Herec tak dělá v posledních letech vše pro to, aby se zapsal do povědomí diváku i jinak. Nyní se nám v traileru představuje jako uvězněný aktivista, bojující za svoji svobodu.

Tim Jenkin je aktivista, bojující za svobodu. V sedmdesátých letech během apartheidu je při jedné z protestních akcí zatčen, a dostává se tak do afrického vězení Pretoria. Spolu se dvěma uvězněnými spolubojovníky, se snaží vymyslet, jak se dostat z vězení ven. Tim je naštěstí velice zručný, a tak brzy přijde s originálním nápadem, jak se dostat na svobodu.

V příběhu, který je založen na skutečných událostech, si hlavní roli zahrál již zmíněný Daniel Radcliffe. Jeho dva spoluvězně pak ztvárnili Daniel Webber a Mark Leonard Winter. Mezi dalšími obsaženými, se objeví třeba Ian Hart nebo Stephen Hunter. Filmy z vězeňského prostřední se těší velké oblíbenosti, zvláště pak ve Spojených státech. Snímek Escape from Pretoria však pochází z britské produkce, diváci si tedy mohou ověřit, jak si s tímto tématem poradí Spojené království.

Světová premiéra je 6. března 2020.