Černé Vánoce: Univerzitní sesterstvo napospas vraždícímu maniakovi

Vánoce nemusejí vždy být svátky klidu a rodinné pohody. Někteří se domů za příbuznými nedostanou, a tak vyvrcholení adventu slaví, kde se dá. To je i případ skupiny kamarádek z Hawthorne College, které zůstaly na svátky samy na vysokoškolských kolejích. Ale vzhledem k tomu, jaká hrůza se na ně chystá, by byly udělaly lépe, kdyby odjely s ostatními studenty…

Reily je vůči klukům na kampusu přezíravá, protože si prošla nepříjemnou zkušeností, po níž tak trochu „hází všechny do jednoho pytle“. A od čeho jiného jsou přítelkyně, než od toho, aby se podporovaly? Reilinina skupinka blízkých kamarádek se proto dohodne, že si samy a bez chlapů užijí svátky na koleji. Ale idylka je narušena hned ze startu, když se jedna z holek ztratí. Reily zmizení nahlásí univerzitní policii, ale ta je laxní a nechce věřit, že by mohlo jít opravdu o trestný čín a studentku přesvědčují, že se její kámoška jen někde zašila s klukem, aby měli soukromí. Ale to je teprve začátek. Holkám začnou chodit výhružné smsky a netrvá dlouho, než se v jejich sesterské koleji objeví nezvaný host, který má jasný cíl – zabít všechny do jedné. Ale tentokrát natrefil na nesprávnou skupinku holek, protože Riley a její kamarádky se nehodlají vzdát bez boje.

Černé Vánoce jsou již druhým remakem stejnojmenného kanadského hororu z roku 1974 a tentokrát se přepracování ujalo studio Blumhouse, které má na kontě hity jako je Rozpolcený, My nebo Uteč. Režisérkou snímku je Sophia Takal, která s April Wolfeovou spolupracovala i na scénáři. Obě autorky usilovaly o R-rating, ale údajně se po zkušebních promítáních rozhodly ke snížení věkové hranice přístupnosti na 13 let, údajně proto, aby filmem oslovily a nalákaly na horory i dívky mladší generace. Role Reily se ujala Imogen Poots (V jako Vendeta, Sviňák) a po jejím boku se objeví Brittany O’Grady, Lucy Currey nebo Cary Elwes.

Snímek bude mít v Česku premiéru 12. prosince.