SpongeBob ve filmu: Houba na útěku: Božské cameo Keanu Reevese a hledání zatoulaného mazlíčka

Poté, co společnost Paramount Pictures udělala změnu v názvu filmu a datu premiéry, přináší fanouškům žluté houby první trailer k připravovanému filmu. 3D animované dobrodružství mělo původně nést název It’s a Wonderful Sponge. Snímek vznikl převážně jako pocta pro zesnulého stvořitele SpongeBoba Stevena Hillenburga.

SpongeBob miluje svoji práci, přátele, dům, život a hlavně svého mazlíčka Garyho. Rád vzpomíná na dobu, kdy se s Garym seznámil a stali se z nich nejlepší přátelé. Jenže jednoho dne se vrátí domů z práce a Gary nikde není. Jako vždy vezme SpongeBob svého růžového kamaráda Patricka a vydávají se Garyho najít.

K titulním rolím se vrátí i originální hlasy postaviček, za kterými stojí Tom Kenny a Clancy Brown. Trailer nám ale prozradil i hvězdné cameo v podobě Keanu Reevese. Hudbu k filmu složil Hans Zimmer a můžeme se těšit i na titulní píseň k filmu, kterou nazpívá Cyndi Lauper. Režie se ujal Tim Hill, jenž natočil dětské dobrodružné filmy jako Garfield 2 nebo Alvin a Chipmunkové.

Film do českých kin uvede společnost CinemArt 28. května 2020.