Neviditelný: Přichází ze záhrobí, protože má nevyřízené účty

Hvězda dramatického seriálu HBO Příběh služebnice se objeví v hlavní roli chystaného napínavého snímku Neviditelný. Držitelka ceny Emmy Elizabeth Moss bude čelit svému bývalému příteli, který si po své smrti jde pro sladké zadostiučinění.

Cecelia je v nešťastném vztahu se sobeckým, chamtivým a manipulativním vědcem. S pomocí své sestry a její rodiny získá odvahu opustit svého přítele a schovat se, dokud nebude bezpečno. Její zmizení ale dovede vědce k sebevraždě. Zanechal jí po sobě veškeré peníze, dům a vše co vlastnil. Cecelia se ale po jeho smrti necítí více v bezpečí. Naopak. Dějí se jí děsivé věci a má neustále pocit, jako by ji někdo sledoval. Je ale těžké uvěřit někomu, kdo tvrdí, že její mrtvý bývalý přítel není tak úplně mrtvý a pronásleduje ji na každém kroku.

Herečka Elizabeth Moss je mistryní dramatických rolí, dokazuje to v seriálu Příběh služebnice, kde ztvárňuje hlavní roli. Nyní si hlavní roli zahraje i v tomto napínavém thrilleru s nádechem hororu. Jejího neviditelného bývalého přítele ztvárnil Oliver Jackson-Cohen ten se proslavil seriálem Drákula. Mezi dalšími se ve filmu objeví Storm Reid, Aldis Hodge nebo Harriet Dyer. Režie a scénáře se ujal Leigh Whannell, jenž stojí za režií filmů Insidious 3: Počátek nebo Upgrade. Neviditelný bude jeho třetím režijním počinem.

Film je natočený na motivy knihy od britského spisovatele H.G.Wellse, která se dočkala už několika filmových zpracování. Například v roce 1933 vznikl snímek Neviditelný muž, v roce 1984 film Neviditelný a stejnojmenný film vznikl i v roce 2000 pro televizi.

V kinech hrají od 5. března 2020.