Boží láska: Výstižná vize budoucnosti s kapkou erotiky

Futuristické drama brazilského režiséra Gabriela Mascara přichází do českých kin. O novince Boží láska možná neslyšíte naposled…

Brazílie, rok 2027. Bůh se neuctívá na mších, ale na tanečních party, a pro rozhřešení si můžete dojet do drive-thru zpovědnice. Úřednice Joana dělá navzdory svým pracovním povinnostem vše pro to, aby naplnila svoje osobní poslání – zabránit co nejvíce párům v rozvodu. Pomáhá jí v tom společenství Boží láska, které se manželům prostřednictvím modliteb a nezvyklých sexuálních praktik snaží navrátit blízkost, víru i touhu. Sama Joana prochází životní krizí, která její vlastní vírou hluboce otřásá. Futuristické drama nabité elektrizující vášní představil Gabriel Mascaro (Neonový býk) poprvé na MFF v Sundance, které si podmanil živelným vizuálním stylem v bizarních kulisách dystopického světa.

Gabriel Mascaro je brazilským filmovým režisérem, scenáristou a umělcem, který žije a pracuje v Recife na severovýchodě Brazílie. Původně se proslavil dokumentárními filmy. Jeho prvním hraným snímkem je Srpnový vítr, který byl poprvé uveden v mezinárodní soutěži na filmovém festivalu v Locarnu v roce 2014, kde získal zvláštní uznání. V roce 2015 měl premiéru jeho druhý hraný film Neonový býk, který vyhrál Zvláštní cenu poroty v sekci Orizzonti benátského filmového festivalu, byl pozitivně přijat kritiky a později získal ještě další ocenění včetně dvou cen Fénixe (za nejlepší scénář a kameru) a reprezentoval Brazílii při udělování cen Goya v roce 2016. Boží láska je jeho třetím celovečerním hraným filmem.

V kinech hrají od 7. listopadu 2019.