The Vice Guide to Bigfoot: Cesta za bájným monstrem aneb dokument tak trochu jinak

Dokumentární filmy mohou být místy trochu nudné, hlavně pokud se týkají tématu, které diváka vůbec nezajímá. Ale co když se spojí dokumentární žánr s na oko amatérskou kamerou? Pak z tohoto spojení jistě může vzejít napínavý akční příběh, které hlavní protagonisty málem stál život.

Dokumentarista Brian je poslán do Appalačského pohoří, aby šel po stopách slavného bájného monstra Bigfoota. Dokumentární společnost The Vice si pro něj ale přichystala menší překvapení, které rozhodně neočekával. Na cestě ho bude doprovázet místní člověk Zach, výstřední a bláznivý podivín. Když se vydají po stopách bájného tvora, stane se něco, co rozhodně ani jeden z nic nečekal. Narazí na skupinu drogových dealerů, kteří se s nimi rozhodně nehodlají nijak mazlit a najednou si musí oba položit otázku: „Stojí vůbec za nějaký příběh položit vlastní život?“.

Samotný trailer níže v článku vám nabídne naprosto zcela odlišnou podívanou, než na kterou jste zvyklí v podobě klasických filmů. Občas i filmový fanoušek potřebuje špetku něčeho jiného a možná právě tohle by mohlo být to pravé. Brian Emond, Zach Lamplugh a Jeffrey Stephenson v hlavních rolích nabídnou divákovi akční, a také vtipnou podívanou, natočenou jako dokumentární film.

Premiéru měl snímek na filmovém festivalu v Austinu 25. října 2019.