Star Wars: Vzestup Skywalkera: Sága končí, příběh žije navždy

Finální trailer deváté epizody se drží při zdi a zbytečně mnoho neprozrazuje. Vlastně jde o nejupovídanější a nejméně akční upoutávku, kterou jsme zatím dostali. Rozhodně to ale není na škodu.

Velkolepá a pravděpodobně nikdy nekončící fantasy sága, v níž jsou souboje se světelnými meči každodenním chlebem, se blíží k závěru své nejnovější trilogie, jejíž hlavní hrdinkou byla zprvu naprosto obyčejná Rey.

Někteří si od epizody 9 slibují opravdu hodně silný zážitek, druzí však čekají zapomenutelnou svítivou nudu, jejíž dva předcházející díly neměly nikdy vzniknout. Ať se stavíte na jednu či druhou stranu diváctva, jedno je jasné – devátou epizodu Star Wars uvidíme pravděpodobně všichni, a tak nějak doufáme, že se ukončení několikaleté série ponese v pozitivním duchu.

Star Wars: The Rise of Skywalker natočil J.J. Abrams,  v titulních rolích se představí Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega, Lupita Nyong’o, Mark Hamill, Andy Serkis, Keri Russell, Billie Lourd, Domhnall Gleeson, Carrie Fisher, a další.

Snímek má premiéru 19. prosince 2019!